Thalia Rockx (NED) - Verdi de la Fazenda
Indoor Friesland 2022
© DigiShots
Thalia Rockx (NED) - Verdi de la Fazenda Indoor Friesland 2022 © DigiShots DigiShots

Indoor Friesland | Thalia Rockx slaat een dubbelslag in KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur-finale: “Verdi heeft er zin in!”

Dressuur

Thalia Rockx was vrijdag oppermachtig in de finale van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie. Ze was met haar twintigjarige Verdi de La Fazenda(v. Floret As) de beste in de Grand Prix met 76,76%. In de U25 werd ook de deken en de sjerp omgehangen bij haar Gerda Nova de La Fazenda (v. Romanov). De kür was goed voor 76,15%.

Advertisement

Eerste indoorwedstrijd

Thalia reageert enthousiast na haar optredens: “Ja echt mega vet, zo leuk! En zeker in zo’n mooie entourage. Het was zo gaaf om in zo’n ring naar binnen te rijden. Ik vind het fantastisch dat dit georganiseerd wordt. Echt super en het stimuleert enorm om op zulke wedstrijden te mogen rijden. Dit was weer de eerste indoorwedstrijd maar mijn paarden hadden er geen moeite mee en waren heel braaf.” 

‘De rest ging vanzelf’

In de U25 wist ze met Gerda Nova de La Fazenda (v. Romanov) een groot gat te slaan naar de concurrentie. Haar kür werd beloond met 76,15% waarbij Kimberly Pap op de tweede plaats eindigde met Just A Dream (v. Dream Boy) met 72,18%. Derde werd Bo Oudhof met Colt Sollenburg (v. Vivaldi) met 70,91%. “In de U25 voelde Gerda harstikke fris en fijn aan. Voor mijn gevoel hoefde ik alleen te zitten en de rest ging vanzelf.”


Thalia Rockx (NED) - Gerda Nova de la Fazenda Indoor Friesland 2022 © DigiShots 

Verdi nog steeds in vorm

De inmiddels twintigjarige Verdi de La Fazenda liet zien nog steeds in vorm te zijn. “Verdi ging ook heel goed alleen in beide wisselseries hadden we een fout. Gelukkig kon ik die op één lijn een soort van opnieuw doen. Wetende dat het beter kan en dan nog zo’n score rijden, daarmee ben ik heel tevreden. Verdi is nu twintig maar nog zo fit en heeft er zin in. Zolang als hij dat blijft aangeven, gaat hij lekker mee.” Met Verdi heeft Thalia dit indoorseizoen de internationale wedstrijden van de Lövsta Future Challenge op haar planning staan. “Verder gaan Gerda en Golden Dancer hier en daar mee ter voorbereiding op volgend seizoen. Ik heb er de paarden voor en probeer van alles wat te doen.”

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: KNHS

Foto: Digishots 

Thalia Rockx (NED) - Gerda Nova de la Fazenda
Indoor Friesland 2022
© DigiShots