Naomi Roos en Monteverdi
Naomi Roos en Monteverdi Foto: Denise van der Plas fotografie

Naomi Roos: “Het gaat nog niet altijd vlekkeloos, maar we zijn goed op weg”

Dressuur

Toen Naomi Roos de nu vijfjarige Monteverdi (v. Indian Rock) iets meer dan een jaar geleden voor het eerst zag, was ze op slag verliefd. Hoewel het qua bloed geen gemakkelijk paard is, maakt de combinatie grote stappen en maken ze zich klaar om volgend jaar Z te kunnen starten. 

Advertisement

Op slag verliefd

Naomi heeft de vijfjarige ruin nu iets langer dan een jaar in haar bezit. “Ik had mijn vorige paard net verkocht en zocht een jong paard dat ik zelf verder op kon leiden. Ik ben Monty via Facebook tegengekomen en toen ik bij hem ging kijken, was ik op slag verliefd op hem”, vertelt ze. “Monty is een enorme clown. Het is een ontzettend lief paard dat echt geen vlieg kwaad doet, maar hij kan soms wel een beetje schrikachtig zijn.”

Uitdaging

“Monty komt uit een moeder van Jazz, dezelfde moeder als Vivaldi, waardoor het schrikachtige karakter van Jazz ook wel eens in hem naar boven komt op wedstrijd. Dat vind ik niet heel erg, want het is een mooie en leerzame uitdaging om daarmee om te leren gaan. Nu ik hem wat beter ken, weet ik dat ik hem goed bezig moet houden om ervoor te zorgen dat hij niet in zijn eigen bubbel gaat zitten en mij daarvoor afsluit. Het gaat nog niet altijd vlekkeloos, maar we zijn goed op weg!”

“Het pakte heel goed uit”

Momenteel rijdt de combinatie op M2-niveau, maar Naomi hoopt volgend jaar in het Z van start te kunnen gaan. “We zijn samen in de L1 begonnen, omdat ik zelf geen B meer mocht starten. Telkens wanneer ik dacht dat we er klaar voor waren om een stapje hoger te gaan, zijn we dat gaan proberen. Dat pakte heel goed uit, en momenteel rijden we M2.”

Clubkampioen

Vorige week reed de combinatie mee op de clubkampioenschappen van haar vereniging, waar ze de winst op naam wist te schrijven. “Van alle outdoorwedstrijden die er bij ons op stal verreden werden dit seizoen, telden de beste zes mee voor het clubkampioenschap. Toen die van ons werden opgeteld, werden we overall kampioen én clubkampioen”, vertelt ze trots.

“Ik wil alles op zijn tempo doen”

Hoewel Naomi geen concreet doel voor ogen heeft met de jonge ruin, wil ze wel proberen zo ver mogelijk te komen met hem. “Hoe ver we daadwerkelijk gaan komen, durf ik echt niet te zeggen. Ik krijg les van Lynne Maas en zij helpt ons heel goed op weg, dus ik hoop dat we het ver gaan schoppen. Ik heb totaal geen haast en wil alles op zijn tempo doen, dus we gaan gewoon kijken waar het schip strandt!”, sluit Naomi af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.