Afbeelding

Maddy Ogier: “We stappen overal op af en proberen van alles uit”

Dressuur

Maddy Ogier ging een heftige periode in toen ze hoorde dat haar merrie Artoga plotseling omkwam bij een blikseminslag in de wei. Ondanks een moeilijke tijd, besloot de amazone toch op zoek te gaan naar een nieuwe troef waarmee ze evenveel plezier kon maken als met Artoga. Deze vond ze in Chanel, waar ze ondertussen mee kan lezen en schrijven.

Advertisement

Dikke vacht

“Via via ben ik destijds bij Chanel uitgekomen”, blikt de amazone terug. “Toen ik haar voor het eerst zag was het voor mij geen liefde op het eerste gezicht. Ze stond al een paar maanden stil in de wei, dus ze was nogal aan de dikke kant en zat dik in haar vacht. Omdat ik mijn zinnen al had gezet op een ander paard heb ik haar maar gelaten voor wat het was. Uiteindelijk werd dat paard niks en wilde ik toch graag een keer op Chanel rijden.”

Intenties 

Ze vervolgt: “Na een aantal keer gereden te hebben was ik wel helemaal weg van haar en hebben we haar gekocht. Mijn intenties waren een paard te vinden dat fijn en betrouwbaar is. Waar ik alleen mee het bos in kan gaan, fijn een mee sprongetje kan maken en wedstrijden kan rijden. Dat kan allemaal met haar.”

Sport

Momenteel brengt Ogier haar merrie ook uit in de sport. “We zijn bezig met het bij elkaar rijden van winstpunten in de B, daarnaast willen we een beetje handig worden in het springen. Onze kwaliteiten zijn toch wel dat niet veel ons te eng is. We stappen overal op af en proberen van alles uit. Zelfs als we het eng vinden proberen we het.”

Stoere merrie

De amazone is trots op de nuchterheid van de merrie. “Ze is echt een stoere merrie die op alles afstapt en niet snel onder de indruk is, daar ben ik heel blij mee. Mijn doel is om een eventingwedstrijd met haar te kunnen rijden. Dat is nog een aardige weg te gaan, maar we hebben alle tijd!” 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Christel Habraken