Indy Schneider - Roosendaal’s Miracle
Roelofsen Horse Trucks Dressage Talent Scouting
© Digishots
Indy Schneider - Roosendaal’s Miracle Roelofsen Horse Trucks Dressage Talent Scouting © Digishots DigiShots

Indy Schneider voor vierde keer op rij Nederlands Kampioen: “Een droom die uitkomt, voor de vierde keer!”

Dressuur

De pas dertienjarige Indy Schneider reed haar Roosendaal’s Miracle (v. Den Bramel’s Baye) woensdag met een score van 68,57% voor de vierde keer op rij naar de winst op de Nederlandse Kampioenschappen dressuur. De combinatie reed voorgaande jaren al naar de zege in de klasse B, L2 en M1/M2, maar wist deze rij aan prachtige prestaties woensdag nog aan te vullen met een gouden medaille in de klasse Z1/Z2-C. 

Advertisement

Potentie

Toen Indy zo’n drie jaar geleden met haar vorige pony op het NK aanwezig was, zag ze daar Roosendaal’s Miracle met zijn toenmalige amazone. Indy zag vanaf het eerste moment al de potentie van de pony en besloot haar kans te grijpen. “We zagen dat dat meisje al een beetje te groot aan het worden was voor hem, dus we hebben een berichtje gestuurd met de vraag of hij te koop was. We dachten dat hij misschien wel eens een leuke opvolger zou kunnen worden voor mijn toenmalige pony. Ze wilden Mick inderdaad gaan verkopen, dus toen hebben wij hem van hen overgenomen”, vertelt Indy. 

Succesvol

De combinatie is samen in de B begonnen, heeft hard gewerkt en is nu mede dankzij de hulp van Coen van der Vlugt, en sinds kort ook af en toe van Marrigje van Baalen, al jarenlang succesvol in de dressuursport. “Mick is een hele lieve pony die graag voor je wil werken. Altijd als ik kom, is hij heel erg blij. We kunnen samen heel goed de oefeningen doorrijden, waardoor we steeds iets beter worden en kunnen doorstromen naar hogere niveaus.”


Indy Schneider - Roosendaal’s Miracle KNHS Indoorkampioenschappen 2022 © DigiShots - DigiShots

“Super trots”

Hoewel de jonge amazone al aardig wat ervaring heeft met het rijden van kampioenschappen, waren de zenuwen woensdag sterk aanwezig. “Dit was onze eerste keer Z, dus ik was echt heel erg zenuwachtig. Bij het inrijden durfde ik van de zenuwen niet echt te rijden, maar Mick liep gelukkig wel heel erg fijn. Toen we de ring in gingen, wist hij dat hij zijn kans moest pakken en zijn best moest doen, want hij ging echt aan! Ik voelde het echt aan hem. Vooral het eerste stuk van de proef ging heel goed. De uitgestrekte draf was fantastisch. In de galop bouwde hij wat spanning op, waardoor die onderdelen wat minder gingen. De wissels waren echt onvoldoende, terwijl hij die normaal heel goed kan. Dat was jammer, maar verder ging het heel erg goed, dus ik ben super trots!”

“Echt fantastisch”

Al vanaf het eerste moment dat Indy Miracle in haar bezit had, was het haar droom om de titel van Nederlands Kampioen op naam te schrijven. Nu dit een aantal keer gelukt is, begint Indy al voorzichtig verder te dromen. “Dat dit nu voor de vierde keer op rij lukt, is echt fantastisch. Ik had het niet verwacht, want het was niet onze beste proef, maar ben er natuurlijk wel ontzettend blij mee. We willen graag Z2 starten en dan lekker veel plezier hebben. Heel misschien wil ik dan ook nog een internationale wedstrijd met hem rijden, want dat is ook nog wel een droom van mij!”, sluit ze af. 


Indy Schneider - Roosendaal’s Miracle Hippiade 2022 © DigiShots - DigiShots

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Indy Schneider - Roosendaal's Miracle
KNHS Indoorkampioenschappen 2022
© DigiShots
Indy Schneider - Roosendaal's Miracle
Hippiade 2022
© DigiShots