Lotte Krijnsen (NED) - Rosenstolz
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Lotte Krijnsen (NED) - Rosenstolz ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots DigiShots

WK Herning | Lotte Krijnsen over WK-debuut: “Heel bijzonder om hier te mogen zijn”

Dressuur

Lotte Krijnsen debuteerde met haar Rosenstolz (v. Rotspon) op het Wereldkampioenschap in Herning in Grade III. Ze werden zevende met 70,74%.

Advertisement

Andere grade

Vorig jaar kwam de combinatie nog uit in Grade IV. Lotte vertelt “Ik ben opnieuw gekeurd en geplaatst in Grade III. Het is ons debuut op een Wereldkampioenschap en ik vind het heel bijzonder. Het is een mega indrukwekkend evenement en het is heel gaaf om met zoveel disciplines bij elkaar te zijn. We krijgen veel van elkaar mee en ik heb gekeken bij het dressuur en springen.”  

Meer ontspanning

“Roosje voelde heel fijn aan in de trainingen en gaf een goed gevoel. Ik voelde wel dat ze wat gespannen was met losrijden en degene voor mij kreeg mega applaus toen hij de baan uit ging. Ik moest meteen de ring in en dat vond ze heel spannend. Ik voelde dat ze nog wat gespannen was in de proef en dat kon ik niet helemaal af laten vloeien. We maakten geen grote fouten, maar ik miste wel wat ontspanning. Ze vond de entourage toch spannender dan ik van te voren dacht. Ik kon het geheel net wat minder afwerken dan ik zou willen en ik had gehoopt nog wat hoger te kunnen scoren.” 

Goede teamsfeer

De amazone komt morgen aan start in de landenwedstrijd. “Vanmiddag ga ik nog even trainen met de bondscoach. Morgen mogen we als laatste starten en zondag rijden we de kür op muziek. Ik wil vandaag nog wat meer galopwerk meepakken voor wat meer ontspanning. Ik hoop haar op deze manier meer ontspannen te krijgen in de proef”, vertelt ze. “Er hangt een hele goede teamsfeer en we vieren de successen met elkaar. Ik denk dat we een goede kans maken om een teammedaille te halen en we gaan er voor!” 

Onbeperkt wortels

Ook voor de paarden is alles goed voor elkaar. “Er is een heel breed gangpad en we hebben alle ruimte. De mensen zijn heel vriendelijk en we hebben grote stallen. Ook staan er kratten met wortels die we onbeperkt mogen pakken. Er zijn voldoende punten om de paarden te verzorgen en af te spoelen. Er zijn shuttle golfkarretjes die je heen en weer rijden naar de stallen en de arena. Het is heel bijzonder om hier te mogen zijn!” 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots