Afbeelding
Leanjo de Koster

Lotte Krijnsen na hattrick CDI Deauville: “In de kür klopte alles”

Dressuur

Het Nederlandse paradressuurteam scoorde de tweede plaats achter Groot Brittannië tijdens de CDI3* in Deauville. Britney de Jong, Lotte Krijnsen, Melissa Janssen en Tessa Baaijens-van de Vrie waren uitgezonden naar Frankrijk. Onder leiding van bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink kwamen Lotte en Rosenstolz (v. Rotspon) tot het beste individuele resultaat. 

Advertisement

Grade III

Lotte kwam eerder uit in Grade IV en rijdt sinds kort in Grade III. “Ik was vorig jaar al een twijfelgeval en ben afgelopen februari in Doha gekeurd naar Grade III.” Dat is een dubbel gevoel voor de amazone. “In galop is mijn balans en rompstabiliteit achteruit gegaan. Daardoor had na ik de Grade IV-proeven echt een week last van mijn lijf. In de Grade III-proeven heb ik dat helemaal niet.” Grade III lijkt Lotte uiterst goed te passen. “Het voelt echt als een opstap richting de observaties, waar we mee verder kunnen en waar we nog meer uit kunnen halen.”

Van outdoor naar indoor

 De wedstrijd was gepland als outdoor concours, maar werd door de slechte weersomstandigheden uiteindelijk indoor verreden. “We hadden twee dagen buiten de baan verkend. Maar donderdagavond werd besloten om de wedstrijd naar binnen te verplaatsen, omdat het zo nat was, waaide en sneeuw was voorspeld. Daardoor had niemand de binnenbaan verkend. Het was best spannend hoe de paarden zouden reageren”, vertelt Lotte.

Goede oefening

“In de eerste proef was Roosje nog wat gespannen was en daardoor hadden we wat rommeldingetjes. De tweede proef was een stuk beter en meer ontspannen. Ik was al heel blij dat ik de kür mocht rijden en daarin klopte alles, echt heel gaaf. Roosje bleef het in de hoek bij C nog wel wat spannend vinden maar ik kon een beetje smokkelen met de lijnen. Het was een goede oefening om te zien hoe een paard kan reageren in een andere situatie.” 

Bron: KNHS

Foto: Digishots