Het Nederlandse para-dressuurteam in Waregem foto Kathleen van Winden
Het Nederlandse para-dressuurteam in Waregem foto Kathleen van Winden

Para dressuurruiters nipt twee in landenwedstrijd Waregem, nieuwkomers maken indruk

Dressuur
Advertisement
Terwijl in Hagen en Opglabbeek de internationale dressuurtop aan de start komt dit weekend, mochten de para dressuurruiters hun ontwikkelingen tonen in Waregem.  Het team werd zaterdag nipt tweede achter het sterke Denemarken. Opvallend waren de individuele resultaten van een aantal Nederlandse nieuwkomers.

Bijna 75%

Het Nederlandse team bestond uit Maud de Reu met Webron N.O.P. (v. Sir Sinclair), Lotte Krijnsen met Rosenstolz (v. Rotspon), Sanne Voets met Demantur RS2 N.O.P.  (v. Vivaldi) en Frank Hosmar met Guetta (v. Sandreo). Ze scoorden een totaal van 221,75 punten. De hoogste score was met 74,93% voor Frank. Maud noteerde 73,62% en Sanne behaalde 73,2%. de score van 70,73% van Lotte gold als wegstreep resultaat. Denemarken won met 222,78. Plaats drie was met 215,31% voor Duitsland.

‘Mooie aftrap Olympisch seizoen’

Sanne pakte in haar Grade (Grade 4) de zege in de landenproef. Zaterdag deed ze dit nog een keer in de individuele proef. Toen met een score van 74,59%. “In de landenproef moest ik als eerste starten en dat is nooit fijn. Mijn proef verliep toch best goed op een fout in de galop na. In de individuele proef lukte het om met meer expressie te rijden, maar toch de ontspanning te houden. Ik heb echt van hem genoten en het is heerlijk om weer op pad en in de ring te zijn. Deze overwinningen zijn ook een hele mooie aftrap van het Olympische seizoen”, aldus Sanne.

Nederlandse Para-top steeds breder

Een aantal Nederlandse nieuwkomers behaalde opvallend goede scores, waarmee de para dressuurtop in ons land steeds breder lijkt te worden. Loes Cevaal noteerde in Grade 2 met Happy Hero II (v. Hohenstein) in de landenproef 71,06%. In de individuele proef noteerde ze 69,95%. Young rider Britney de Jong kwam van start in de Grade 5 met Caramba (v. Tuschinski) en behaalde twee A-kaderscores van 73,28% en 72,93%. Demi Uijtewaal en Jetset D-nakomeling Winando noteerden in Grade 4 71,85% en 72,07%, wat ook twee A-kaderscores waren. Vandaag staat de Kür op muziek voor alle Grades op het programma. Bekijk hier alle uitslagen. Bron: De Hoefslag