Afbeelding
De Hoefslag

Rixt van der Horst triomfeert in Doha: “Het ging elke dag een stukje beter”

Dressuur
Advertisement
In de accommodatie Al Shaqab in Qatar wist het Nederlandse para-dressuurteam de landenwedstrijd te winnen. Routinier Rixt van der Horst won met haar paard Findsley N.O.P. in grade III alle drie dagen op rij met prachtige scores. "Het ging elke dag een stukje beter. Mooi om weer wedstrijdritme op doen met het oog op Tokio”, vertelt ze aan de KNHS.
"Ik ben super blij€, is de eerste reactie van Rixt van der Horst (Bergeijk) over haar successen op het CPEDI3*in Doha. "Ik was al super tevreden over mijn goede scores in de verplichte proeven op donderdag en vrijdag. Voor mijn Kür op Muziek kreeg ik 80.678%. Het ging elke dag een stukje beter”.

Doorgezet

Omdat de amazone behoort tot de risicogroep heeft ze wel even getwijfeld of ze de reis naar Doha zou maken. “Maar met het oog op de Paralympische Spelen in Tokio vond ik toch belangrijk om te gaan”, legt ze uit. “Ik ben blij dat ik het heb doorgezet. Het is hier goed geregeld. Bij aankomoest hebben we een PCT-test ondergaan. We zitten in een bubbel en zijn alleen in het hotel, op stal en op de accommodatie. We mogen verder nergens heen. Maandag vliegen we weer naar huis en ik ga dan vijf dagen in sociale quarantaine. Als topsporters mogen we dan wel onze paarden trainen€.

Goede resultaten

In de Grade III wist Maud de Reu met Webron N.O.P. drie keer naar een tweede plaats te rijden met scores van 74, 71,765 en 77.456 procent. In Grade IV moesten de Nederlandse amazones de Braziliaan Rodolpho Riskalla drie keer voor laten gaan. Lotte Krijnsen (Enschede) reed haar Rosenstolz twee keer naar de tweede en op vrijdag in de individuele proef naar de vierde plaats. Neel Schakel-van Klei (Holten) werd met Edison derde in de Kur op Muziek, vierde in de teamtest en tweede in de individuele proef. Tessa Baaijens- Van de Vrie (’s-Heer Hendrikskinderen) en Happy Grace deden het uitstekend met derde plaatsen in de team- en individuele test en de vijfde plaats in de Kur op Muziek. Lees hier het hele interview. Bron: KNHS Foto: DigiShots