Afbeelding

Femke van Rooij: “Iedere keer als Bliss de ring in komt, lijkt ze nét iets meer haar best te doen”

Dressuur

Na jaren paarden geleast te hebben, ging Femke van Rooij drie jaar geleden op zoek naar haar eerste eigen paard. Tijdens haar zoektocht werd ze op slag verliefd op AnVaRo’s Bliss (v. United). Ondanks dat de merrie pas net weer opgepakt werd na het krijgen van verschillende veulens, zag de amazone gelijk potentie in haar en besloot ze de uitdaging aan te gaan. Ondertussen heeft de combinatie elkaar al helemaal gevonden, rijden ze goed in de prijzen en groeit de merrie uit tot een heuse tiktok-ster met 16,5 duizend volgers. 

Advertisement

Wensen

“Tijdens mijn zoektocht had ik eigenlijk op een ander paard gereageerd, maar die bleek al verkocht te zijn. Zijn verkoper informeerde toen verder naar onze wensen, zo zijn we bij Bliss uitgekomen”, blikt de amazone terug.  ”Het was zeker liefde op het eerste gezicht en ik was meteen verkocht toen ik haar koppie voor het eerst zag. Je hoort vaak dat als je je eerste paard gaat kopen, je ‘te snel’ verliefd kan worden, maar mijn gevoel zei dat dit gewoon klopte.”


Femke en Bliss toen ze net een combinatie waren.  

Verdienstelijk

Van Rooij had op dat moment geen hele grote wedstrijdambities, plezier was het allerbelangrijkst. “Mijn intentie op dat moment was om lekker hobbymatig door te gaan met de wedstrijden die ik voorheen met mijn leasepony ook reed. Bliss had echter totaal geen wedstrijdervaring, maar ze voelde zich gelijk thuis in het wereldje. Iedere keer als ze de ring in komt lijkt ze nét iets meer haar best te doen. En dat doet ze verdienstelijk. Haar aller eerste wedstrijdseizoen werd ze kringkampioen, derde op de Brabantse kampioenschappen én mocht ze mee naar Ermelo.”

Glow-up

De combinatie begon bij de basis en traint momenteel op M-niveau. “We hebben het best wel rustig aangedaan. Ze was pas drie maanden onder het zadel toen we haar kochten en ze had meerdere veulens gehad, dus ze mistte wat bespiering. Als ik nu terugkijk heeft ze echt een glow-up gehad.”

Sprongen vooruit

Van Rooij is blij met de vooruitgang die ze geboekt heeft de afgelopen tijd. “Ik heb Bliss achter het behang kunnen plakken, dat zeker, maar door die momenten kunnen wij nu lezen en schrijven met elkaar. Tegenwoordig voelen we elkaar heel goed aan en gaan we met sprongen vooruit. In de drie seizoenen die we nu gestart zijn, zitten er maar twee wedstrijden bij die iets minder gingen. We vertrouwen elkaar en dat maakt dat we allebei altijd honderd procent zullen geven.”

Droom

Ondanks dat de merrie al zestien is, hoopt de amazone nog ver met haar te kunnen komen. “Het lijkt mij súper vet om ooit een Z proef te kunnen rijden met Bliss, maar we hebben natuurlijk nog steeds in ons achterhoofd dat haar leeftijd ook blijft oplopen. We trainen in ieder geval lekker door zolang zij het zelf ook leuk vindt en dan zien we waar het schip strandt.” 

Femke en Bliss zijn ook te volgen op Tiktok

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Malika van Lochem

Femke en Bliss toen ze net een combinatie waren.