Cathrine Dufour met Vamos Amigos behaalden de hoogste score over de twee dagen en trokken de figuurlijke kar van het Deense dressuurteam.
© DigiShots
Cathrine Dufour met Vamos Amigos behaalden de hoogste score over de twee dagen en trokken de figuurlijke kar van het Deense dressuurteam. © DigiShots digishots

Denemarken wint de landenwedstrijd

Dressuur WK Herning

De landenwedstrijd bleef spannend tot vrijwel de laatste start! De verschillen tussen Denemarken, Duitsland en Groot Brittanië waren minimaal. In de spannende ontknoping was het goud uiteindelijk voor Denemarken, Groot Brittanië pakte het zilver en het Duitse team was goed voor brons.

Advertisement

Fenomenale proef Dufour

In de laatste groep van de landenwedstrijd kwamen over het algemeen de sterkste ruiters van ieder team aan de start. Tot op het laatste moment was de strijd nog niet gestreden. De ijzersterke proef van Catherine Laudrup-Dufour en Vamos Amigos was goed voor 81,864% en daarmee was ze zowel indivueel alsook als land niet meer te kloppen.

Charlotte Fry doet wat ze moet doen

Ook de Britse Charlotte Fry blijkt, zoals we al wisten, over stalen zenuwen te schikken. Met de KWPN-hengst Glamourdale reed ze een fenomenale proef waarvoor ze werd beloond met 80,838%. Daarmee was ze samen met Dufour de enige die boven de 80% scoorde. Dankzij dit prachtige resultaat sleepten de Britten het teamzilver binnen. 

Brons voor Duitsland

Brons was er voor Duitsland, die het net als TeamNL moest doen zonder de vaste kartrekkers. Frederic Wandres reed met Duke of Britain FRH een uitermate solide proef, met hier en daar een klein smetje, en stelde daarmee het eremetaal voor zijn team veilig. 

Kwalificatie Parijs

De beste zes landen van de landenwedstrijd kwalificeren zich direct voor de Olympische Spelen in 2024 in Parijs. Naast Denemarken, Groot Brittanië en Duitsland zijn daarmee Zweden, Nederland en de Verenigde Staten verzekerd van een startplek. 

Grand Prix Spécial

De beste dertig ruiters van de landenwedstrijd hebben zich geplaatst voor de Spécial die maandag zal worden verreden. Zowel Dinja van Liere, Emmelie Scholtens alsook Thamar Zweistra hebben zich geplaatst. 

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: Hoefslag

Foto’s: Digishots 

Cathrine Dufour - Vamos Amigos
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022
© DigiShots