Thamar Zweistra (NED) - Hexgons Ich Weiss
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Thamar Zweistra (NED) - Hexgons Ich Weiss ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots Leanjo de Koster

WK Herning l Nederland aan kop na eerste deel landenwedstrijd

Dressuur

Vandaag was het zover: de aftrap van de landenwedstrijd op het Wereldkampioenschap in Herning. De eerste twee combinaties van TeamNL reden weer voor wat ze waard zijn, wat ook zeker op het scorebord terug te zien was. Met een gemiddeld percentage van 78.84 procent neemt Nederland de leiding na het eerste deel van de landenwedstrijd. 

Advertisement

Belofte van Thamar Zweistra

Thamar Zweistra en Hexagon’s Ich Weiss (v. Hexagon’s Rubiquil) traden als eerste Nederlandse combinatie de imponerende ring in Denemarken binnen. Met een gemiddeld percentage van 72.38 procent domineerden ze een hele tijd de derde plek en eindigden uiteindelijk op plaats nummer negen in het individuele klassement. “Ik was superblij met hoe Weiss voelde in de proef”, vertelt de amazone na afloop aan onze verslaggever. “Hij was heel geconcentreerd aan het werk. Die eners, misschien had ik een hoger tempo moeten aanhouden. Maar ja, hij moet ook niet gaan hollen. Ik doe één belofte: in de Special rijd ik ze foutloos.”

Dinja van Liere

Dinja van Liere en Hermés (v. Easy Game) reden weer de sterren van de hemel. De combinatie reed een gemiddeld percentage van 78.84 procent bijeen en kwam hiermee bovenaan het klassement binnen. Deze plek wisten ze tot aan de laatste combinatie vast te houden. 

Verassingen

Het laatste deel van de eerste Grand Prix-dag bracht nog enkele verrassingen. Wat Gareth Hughes niet lukte met zijn 16-jarige merrie Classic Briolita (v.Trento B), namelijk halthouden en stilstaan bij de slotgroet toen het applaus losbarstte, kreeg de volgende deelneemster Dinja van Liere met de 10-jarige hengst Hermes probleemloos voor elkaar: stilstaan! Blij keek Hermes in het rond, hij wist wel dat hij goed was, mooi dat applaus helemaal voor hem. 

Dinja van Liere wilde vandaag rijden om morgen een rustdag te hebben waarin de spanning bij de energieke Hermes weer zou kunnen afvloeien en ze de lijntjes van de GP Special rustig zou kunnen oefenen. Maar zelf nerveus was ze wel geweest vandaag! Ze kwam voor een 8,4 binnen waar de tot dan toe winnende score van de hengst Blue Hors Zack van de Deense Nanna Merrald 7,7 was geweest. “Eenmaal in de ring ging het beter, maar toch kunnen we samen meer. Hermes is heel goed in piaffe en passage, maar hij kan het beter dan hij vandaag liet zien. Ook de pirouettes konden nog beter”, vond Dinja.Dat gaat ze dan maandag laten zien in de GP Special.

Aan kop

Met deze twee scores straat TeamNL op de eerste plek in het tussenklassement. Met 77.01 procent worden we op de voet gevolgd door Duitsland, Denemarken houdt op dit moment de derde plek bezet met 76.86 procent.

Verslag

Morgen (zondag) zullen Marieke van der Putten met Torveslettens Tiranium RS2 (15.29 uur) en tenslotte Emmelie Scholtens met de KWPN-hengst Indian Rock (19.09 uur) aan de start komen. Hier zal De Hoefslag natuurlijk ook uitgebreid verslag over doen. 

Bekijk hier de volledige uitslagen.  

Bekijk hier de volledige reactie van Thamar Zweistra na haar proef.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.