Floor Kulik - Remito's Leutsevelds Mila
Hippiade 2021
© DigiShots
Floor Kulik - Remito's Leutsevelds Mila Hippiade 2021 © DigiShots DigiShots

Floor Kulik voor zesde (!) keer op rij Zeeuws Kampioen met ‘gouden pony’ Mila: “Heel erg leuk!”

Dressuur

Zaterdag reed de nog maar elfjarige Floor Kulik haar Remito’s Leutseveld’s Mila voor de zesde keer naar de zege op de Zeeuwse Kampioenschappen. Dit bekende niet alleen de titel Zeeuws Kampioen M2, maar ook een ticket voor het NK in Ermelo, waar de combinatie al twee keer de eerste plaats op naam heeft weten te schrijven.

Advertisement

Gouden pony

Floor en de twintigjarige merrie vormen nu zo’n drie jaar een combinatie. “Het is echt een fantastische pony”, begint Carola, de moeder en trainster van Floor. “We kunnen alles met haar. Ze heeft een super karakter en doet altijd haar best. Ik kan er niets slechts over zeggen, het is echt een gouden pony.” Met een mooie score van 67,25% reed de combinatie naar de eerste plaats in de klasse M2. “De proef ging zaterdag heel erg goed”, gaat Floor trots verder. “Ik had zelfs een 9,5 voor de uitgestrekte draf, dus dat vond ik heel erg leuk. Dat was ons hoogste cijfer ooit tot nu toe!”.


Floor Kulik - Remito’s Leutseveld’s Mila KNHS Indoorkampioenschappen 2022 © DigiShots - DigiShots

Afsluiting

“Floor heeft niet meer echt veel doelen met Mila”, vertelt Carola. “Ze wilde als afsluiting alleen nog heel graag M2 starten op de Nederlandse Kampioenschappen en dat mag ze nu. Ze zal Milaatje tot het einde van het jaar nog lekker rijden, maar daarna gaan we op zoek naar een nieuw ruitertje. Mila komt niet te koop en blijft ook altijd hier. Die pony betekent zo veel voor ons en gaat dus ook nooit meer weg. We zijn voor Floor al druk op zoek naar een opvolger, maar dat valt nog niet mee.”


Floor Kulik - Remito’s Leutseveld’s Mila KNHS Indoorkampioenschappen 2022 © DigiShots - DigiShots

Genieten

Het talent en de liefde voor de sport heeft Floor niet van een vreemde. Carola won vorige week namelijk nog haar Grand Prix-debuut met Exposition Boy met een score van meer dan 70%. “Toen zei Floor ook wel dat ze dat heel graag zou willen, maar ik denk dat het voor nu vooral belangrijk is dat ze gewoon lekker blijft genieten van haar pony en de sport!”, sluit Carola af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Floor Kulik - Remito's Leutseveld's Mila
KNHS Indoorkampioenschappen 2022
© DigiShots
Floor Kulik - Remito's Leutseveld's Mila
KNHS Indoorkampioenschappen 2022
© DigiShots