Afbeelding

Yenna van Rees Fries kampioene M2: “Zag het echt niet aankomen”

Dressuur

Yenna van Rees en Great Britain Expert Diemen (v. Albaran) zetten dit weekend goede resultaten neer op de Friese kampioenschappen in Harich. De combinatie scoorde 70,583% wat ze de Friese kampioenstitel opleverde op M2-niveau. 

Advertisement

Niet verwacht

“Ik had niet verwacht dat we zouden winnen”, steekt de amazone enthousiast van wal. “Gradje stond er wel goed voor, maar hij is in de baan altijd zo gespannen en schrikkerig dat ik een overwinning niet aan zag komen. Zaterdag was heel constant en liep hij superfijn, er waren maar een paar kleine verbeterpuntjes aan de proef. Zondag was hij een beetje moe omdat we iets te lang in hadden gereden, hierdoor mistte hij wat swing in de oefeningen. Over het algemeen was ik wel heel tevreden, want alsnog liep hij alle oefeningen fijn en zaten er geen grote fouten in.”

Travers

Ze vervolgt: “Zijn middengalop en uitgestrekte draf gingen heel goed, als hij eenmaal goed op het achterbeen is knallen de uitgestrekte gangen er mooi uit. Na veel oefenen waren de traverse ook een favoriete oefening van de jury, daar kregen we mooie achten op beoordeeld.”

Dansen

Van Rees en Gradje zijn pas een jaar een combinatie. “Ik wilde graag een E-pony omdat ik de overstap naar de paarden nog niet wilde maken. Na lang zoeken hebben we uiteindelijk deze pony gevonden. Hij is superlief en wil graag voor me werken. Daarnaast heeft hij veel swung en kan hij heel mooi dansen, al is het wel is een kunst om dat in de proef over te zetten.”

Terschelling

Vanuit haar woonplaats Terschelling probeert de amazone zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de Nederlandse kampioenschappen. “Gradje krijgt nu eerst een weekje vakantie, misschien gaan we daarna nog naar het vasteland om een wedstrijd te rijden of les te volgen. We gaan sowieso de trainingen houden zoals we ze nu hebben en we pakken de oefeningen die iets minder gingen wat vaker mee.”

Internationaal

Uiteindelijk hoopt de amazone nog ver te komen met haar pony. “Ik zou heel erg graag een keer internationaal willen starten bij de Junioren, dat is wel echt een droom”, sluit ze enthousiast af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Gerbrich Raap fotografie