Afbeelding

Eva Boven over overwinnende rentree ZZ-Zwaar: “Het doel is om mijn zelfontworpen slipjas aan te kunnen”

Dressuur

Na twee jaar waren Eva Boven en Dublin (v. Haarlem) weer tussen de witte hekjes te vinden op ZZ-Zwaar niveau, wat zeker niet onverdienstelijk ging. Op CH Westerkwartier reed de combinatie naar een score van 62,1%, wat resulteerde in het oranje winnaarslint. 

Advertisement

Tevreden

“Ik ben zeker tevreden”, steekt de amazone van wal. “Het was twee jaar geleden dat we onze laatste ZZ-zwaar proef reden en het doel was om ontspannen de proef door te komen; dat is gelukt. Na mijn proef was ik zelf al tevreden. Dat het dan ook nog beloond wordt met fijne punten en een eerste prijs is natuurlijk helemaal mooi meegenomen.”

Heethoofd

Boven was erg tevreden over de ontspanning in de proef. “Al heb ik hem hierdoor wel redelijk op safe gereden. Het is best een heethoofd en soms is het lastig zijn hoofd koel te houden. Vanuit hier gaan we weer lekker verder uitbouwen en steeds meer toewerken naar een krachtigere proef met meer beweging.”

Opleiden

Dublin is bij de ouders van Boven geboren en zelf opgeleid door de amazone. “Tijdens het opleiden merkte ik dat hij snel leerde, de lagere klassen vlogen we door. Maar het is geen méga beweger en hij is heel gevoelig waardoor hij snel heet wordt, dus ik ben al heel blij dat we al zo ver zijn gekomen. Hij heeft talent voor de galop onderdelen, met name de pirouettes en de wissels kan hij erg goed.”

Navy & Tan

De afgelopen jaren stond het wedstrijdrijden bij Boven op een laag pitje. “Ik werd weer geprikkeld toen ik in maart bij Joyce Dekker in het bedrijf ben gestapt en we nu gezamenlijk eigenaresse zijn van onze eigen lijn rijjasjes op maat: Navy & Tan. Het zou natuurlijk wel héél gaaf zijn om nog in een slipjas van onszelf op concours te mogen verschijnen! Dus dat is nu stiekem wel mijn doel”, sluit ze enthousiast af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Mirthe Hut