Remy Bastings - Eqador
NK Dressuur 2020
© DigiShots
Remy Bastings - Eqador NK Dressuur 2020 © DigiShots DigiShots

Remy Bastings’ Eqador verkocht: “Hij wil altijd het laatste geven”

Dressuur

Remy Bastings heeft zijn toppaard Eqador verkocht. Met de spring gefokte ruin (Cador x Wolfgang) bracht hij het tot top noteringen in de internationale Grand Prix. Zo won hij vorig jaar in Brno de WB kür op muziek met 75%. In april van dit noteerde hij in de kür op CDI Kronenberg ook 75% waarmee hij derde werd, na de vijfde plaats in de Grand Prix. In Duitsland werd hij in die maand ook nog eerste en tweede in de Grand Prix en Special met beide keren boven de 70%. Eqador blijft in Europa.

Advertisement

In de L beginnen

Remy vertelt: “Ik heb hem verkocht aan een meisje die lekker met hem wil gaan rijden. Ze heeft ambities om goed Grand Prix te gaan rijden, maar ze moet gewoon in de L beginnen. Voor haar was het belangrijkste dat ze een fijn gevoel aan haar been en hand had en dat heeft ze. Heel blij dat hij bij zo’n fijn meisje komt.”

Slipjacht met hoge heggen

“Ik heb hem ooit gekocht met het oog op verkoop. In de sport heeft hij het veel beter gedaan dan ik verwacht had. Ik heb mooie sportieve hoogtepunten met hem beleefd, maar een hoogtepunt vind ik ook hoe hij altijd het laatste wil geven. Ik rijd graag jachten in de winter. Toen ik hem zes weken had, was er was bij ons in de buurt een slipjacht, met hoge heggen, maar ik had daar geen paard voor. Toen heb ik Eqador meegenomen....”

De 2e Hoefslag

Benieuwd hoe dat afliep? Daar kom je hier achter. Verslaggever Robert Hüsken ging op bezoek bij Remy. Ze praten over Eqador, de slipjacht, welzijn van paarden, zijn visie op de dressuur en over zijn nieuwe plek. Dat en meer zie je in deze nieuwe aflevering van ‘De 2e Hoefslag’. Deze is gratis te zien voor abonnees.

Nog geen abonnee? Wellicht is dit het moment om daar verandering in te brengen. Als abonnee krijg je naast 16x per jaar het prachtige magazine heel veel extra’s, zoals het lezen en kijken van Premium artikelen en video’s, kans op cadeaus, gebruiksvoorwerpen, kleiding, boeken en (korting op) entreetickets in de vele winacties.

Bron: De Hoefslag