Ambassador - Remy Bastings (2019)
Ambassador - Remy Bastings (2019) Foto: Digishots

Remy Bastings wint Wereldbeker Kür in Brno: “Afdruk, maar niet gehaast”

Dressuur

Remy Bastings had de eer om afgelopen weekend aan de start te verschijnen in de wereldbekerwedstrijd in Brno. Met Eqador werd hij tweede in de verkorte Grand Prix, maar won hij de Kür op muziek met ruim 75%. Daarin bleef hij voor de Oostenrijkse Astrid Neumayer, die reserve staat voor de komende Olympische Spelen.

Advertisement

Te voorzichtig

“Voor de verkorte Grand Prix, in het losrijden, liep hij echt super fijn en was het heel vanzelfsprekend, maar in de proef was ik zelf iets te voorzichtig aan het rijden. Daardoor moest ik er uiteindelijk iets teveel aan rijden. Er ging nik mis en Eqador deed het fantastisch, maar het kon zeker beter. Het was gewoon een safe proef. De verkorte Grand Prix had ik zelf nooit gereden en eerlijk gezegd hebben ze er wel heel veel ingestopt. Je hebt nergens een moment om te herpakken”, vertelt Remy.

Niet jakkeren

“Vandaag voor de Kür had ik iets rustiger losgereden en van daaruit richting de proef opgebouwd, hoe ik hem in de proef wilde hebben. In de Kür wil ik zelf soms iets te gehaast rijden. Vandaag was het doel om wel met afdruk te rijden, maar om niet te haasten en door de proef heen te jakkeren. Dat hoeft ook helemaal niet, want de proef past natuurlijk precies op hem. Ik wil er altijd voor gaan en dan misschien een beetje te. Nu lukte het om iets meer in de pas te rijden en kregen we ook nog een goede score, dus ik ben er heel blij mee.”

Veel complimenten

Met Ambassador kwam Remy aan de start in de CDI3* Grand Prix en werd daarin zesde met net geen 63%. “Hij liep de hele week super fijn en hij was echt in vorm. Ook in het losrijden liep hij de sterren van de hemel en kreeg hij veel complimenten van omstanders. In de ring ging het helaas niet zo makkelijk en ik reed zelf ook nog een keer verkeerd, met de verkorte Grand Prix nog in mijn hoofd. Het was gewoon niet onze dag. Dat terwijl de laatste keer dat ik hem nationaal Grand Prix startte, we boven de 70% scoorden en hij fantastisch aanvoelde. Hij voelde toen zo zacht en dat gevoel had ik nu ook al de hele week, maar in de ring lukte het helaas niet om dat gevoel terug krijgen. Zaterdag zag ik iets aan hem, achter. De dierenarts kwam erbij. Dat bleek dus helaas een hoefzweer te zijn, waar hij in de Grand Prix waarschijnlijk al last van had. Echt zo jammer. Ik had hem heel graag in de Special gestart, maar ik moest hem nu natuurlijk afmelden.”

Geniet van hem

“Met Ambassador is het nooit vanzelf gegaan, maar ik geniet enorm van het proces met hem. Hij blijft mijn project en ik hou enorm van hem. We zijn echt wel op de goede weg, maar het valt nog niet mee om de scores constant te houden. Hij loopt beter dan ooit, maar in de ring kom ik toch nog spanning tegen. Dat is iets wat ik zelf moet oplossen”, besluit Remy gedreven.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag