Jeanine Nieuwenhuis - Great Lady TC
Jumping Amsterdam 2020
© DigiShots
Jeanine Nieuwenhuis - Great Lady TC Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots DigiShots

CHIO Rotterdam | Dagboek Jeanine Nieuwenhuis: “Laten gebeuren”

Dressuur CHIO Rotterdam

Jeanine Nieuwenhuis kwam donderdagmorgen aan de start met Great Lady TC in de nationale Grand Prix Special, net als woensdag in de Grand Prix. In de CDN jureerden dezelfde vijf juryleden als in de CDIO5*, zodat bondscoach Alex van Silfhout een mooi vergelijk kon maken. Jeanine was woensdag zevende met net geen 69%. In de Special was ze zesde met 68,94%. Voor De Hoefslag houdt ze een dagboek bij.

Advertisement

Rust pakken

“Ik ben super blij met hoe het ging vandaag. Gisteren was Tim Coumans erbij om te helpen met losrijden. Wat heel fijn was. Vandaag hielp Rieky Young me. Wat ze vooral zei was dat ik het moest laten gebeuren en dat ik iets meer rust moest pakken in de proef. Dat lukte nu beter, alleen had ik een dure hakkel in de passage. Ik had bijna dezelfde score als gisteren, maar het gevoel was beter. Dat goede gevoel houd ik graag vast.  In de draftour zat ik boven de 71%, maar door die hakkel zakte het iets. Het aan galopperen was ook rommelig. Woensdag had ik een dikke fout in de zig-zag, die dubbel telde, maar nu waren het wat kleine rommeltjes.”

Kwaliteit

“Het beeld wordt wel echt beter. Het commentaar van de juryleden lag op één lijn. Ze wilden dat alles nog vanzelfsprekender en losgelaten was, maar dat we wel veel expressie en kwaliteit toonden. Ik ben in ieder geval blij dat we op internationaal niveau dezelfde scores halen als in Nederland. Ik merk wel dat ze in zo’n arena als in Rotterdam iets strakker wordt. Voor het oog zie je dat misschien niet, maar ik voel het wel. Aan de andere kant: ze zou me nooit laten staan en gaat er zeker voor in de ring. Ik heb echt een mooie tijd in Rotterdam gehad!”

Nations Cup

“Na mijn wedstrijd heb ik nog een gedeelte van de Nations Cup gekeken.  Het was bij Thamar echt jammer van de fouten, want hij kan echt alles en ik ben echt fan van dat paard. Hij vindt ook alles leuk. Dinja en Emmelie heb ik online gekeken.  Het was echt buitengewoon knap wat Dinja op topniveau laat zien en ze verbetert nog steeds. Bij Emmelie zag je dat Indian Rock echt enorm veel kwaliteit heeft, maar dat hij nog wat jonger is, maar daar zit zeker nog meer in.”

K&U wedstrijd De Kroo

“De volgende wedstrijd voor Great Lady is de K&U wedstrijd bij De Kroo. Als ik rijd dan ga ik voluit, maar ik ga nu proberen om het meer te laten gebeuren. Ze heeft heel veel kwaliteit. Nu ga ik proberen om alles zacht te maken in plaats van teveel mee te rijden en kijken hoe het dan gaat”, besluit ze gedreven.

Bekijk hier alle uitslagen.

Kijk hier hier de proeven terug.

Bron: De Hoefslag