Rachelle Seijbel en King of Diamonds - Voorselectie Pavocup Bavel 2021
Rachelle Seijbel en King of Diamonds - Voorselectie Pavocup Bavel 2021 Foto: DigiShots

Rachelle Seijbel over winst ZZ-Licht en WK-observaties: “King is heet en alert, maar wel altijd braaf”

Dressuur

Afgelopen weekend wist Rachelle Seijbel haar zevenjarige King Of Diamonds (v. Glamourdale) vier keer naar de eerste plaats te rijden in het ZZ-Licht met scores van tussen de 65,5% en 69,7%. De combinatie reed deze wedstrijd vooral ter voorbereiding op de laatste observatie van het WK Jonge Dressuurpaarden, waar ze op 10 augustus met hun wildcard weer zullen instromen. 

Advertisement

Op slag verliefd

“Ik heb King als veulen gekocht via Sporthorses. Het grappige is dat hij eigenlijk al verkocht was. We waren onderweg naar een ander veulen, maar toen kregen we bericht dat hij toch niet verkocht was. We zijn toen gelijk langsgegaan en ik was natuurlijk op slag verliefd”, legt Rachelle uit. 

“Heel erg goed”

Afgelopen weekend reed de combinatie mee op de driedaagse wedstrijd in Strijensas. “Vrijdag en zondag reden we twee ZZ-Licht proeven. Vrijdag ging de eerste proef eigenlijk wel heel erg goed! Ik heb tot nu toe altijd maar één proef gereden, omdat King nog wel eens wat moeite heeft met de halve pirouettes. Dit was de eerste keer dat we twee proeven reden en ik moet zeggen dat dat best oke ging ondanks de warmte. Ik moest er flink aan rijden, dus we hadden in de tweede proef nog wel wat foutjes en slingertjes.”

Overall kampioen

“Zondag was onze eerste proef iets slordiger dan de eerste proef van vrijdag, maar over het algemeen was ik heel erg tevreden. Je moest als combinatie een bepaald aantal proeven rijden om de overall prijs te kunnen winnen. Wij reden de hoogste scores in het ZZ-Licht, waardoor wij die prijs in ontvangst mochten nemen! We hebben al aan redelijk wat meerdaagse wedstrijden deelgenomen, maar dit was de eerste sinds lange tijd, op dit niveau en waarbij we twee proeven reden. King is eigenlijk altijd heel erg braaf, maar wel heel heet en alert op wedstrijd. Hij blijft altijd gemakkelijk te sturen, dus dat is een hele fijne karaktereigenschap.”

WK-observatie

“We hebben een wildcard voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Dat houdt in dat we een aantal dingen mogen overslaan en bij de laatste observatie op 10 augustus weer zullen instromen. Daarna wordt de selectie bekendgemaakt. Alle wedstrijden die we nu rijden, rijden we eigenlijk een beetje ter voorbereiding op die laatste observatie. Mijn trainster helpt mij al met King sinds hij vier is, dus ook met haar hulp gaan we proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden”, sluit Rachelle af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan   

Foto: DigiShots