Lotte Nestor en Nirvana
Lotte Nestor en Nirvana Foto: Privébezit

Lotte Nestor: “Mijn toekomst met Nirvana ziet er veelbelovend uit!”

Dressuur

Lotte Nestor wist haar pas vierjarige merrie Nirvana (v. For Ferrero) zaterdag in Wuustwezel, België, met een score van 85,7% naar de eerste plaats te rijden in de klasse licht. Hoewel de merrie nog erg jong is, toont ze nu al veel talent en ziet Lotte haar echt als haar toekomstpaard. 

Advertisement

Niet te koop

“We waren eigenlijk helemaal niet op zoek naar nog een paard voor erbij”, steekt Lotte van wal. “Ik rijd heel graag jonge paarden, dus we zijn gewoon op een zondagochtend gaan rondrijden om naar paarden te gaan kijken. We kwamen uiteindelijk uit bij Peter van de Sande. Hij zei dat hij nog een hele leuke driejarige merrie had staan die hij graag wilde laten zien, maar dat ze eigenlijk niet te koop was. Ze was nog niet zadelmak, dus we hebben haar alleen los gezien, maar ze sprak ons meteen aan, ondanks het feit dat ze een merrie was. Ik wilde voorheen nooit merries rijden, omdat ik daar gewoon niks mee heb, maar zij heeft daar wel verandering in gebracht. We hebben toen toch iets kunnen regelen en twee weken later kwam ze bij ons op stal!”

“Alsof ze al zadelmak was”

“In het begin vroegen we ons wel even af wat we onszelf aandeden”, lacht Lotte. “Ze was heel erg meegaand, maar heel erg onzeker en bang. Ik vroeg me echt af waar ik moest beginnen. Gelukkig veranderde dat snel en werd ze echt het perfecte paardje! Ik heb haar zelf zadelmak gemaakt en dat ging heel erg snel en gemakkelijk. Ze was heel rillerig, maar zodra ik erop ging, leek het wel alsof ze al eens eerder zadelmak was gemaakt. Ze liet het allemaal gebeuren en vond alles prima! Ze wordt hier op stal ook wel het strevertje van de klas genoemd. Ze is ontzettend slim en pakt alles heel gemakkelijk op.”

“Heel erg goed”

“We zijn nu een jaartje rustig bezig en zijn alles nog aan het opbouwen. Ze heeft een paar Jonge Paarden-proeven gelopen en dat deed ze heel erg goed. Ze is nu vier keer mee op wedstrijd geweest en heeft vier keer gewonnen, dus laten we hopen dat het zo goed blijft gaan!” Afgelopen zaterdag reed de combinatie een proef in de klasse licht. Dit is vergelijkbaar met een Nederlandse L-proef. “De proef ging echt heel erg goed! Nirvana maakt zich niet zo snel druk om dingen. Ze is een echte diva, en zo wil ze ook behandeld worden, maar tegelijkertijd is ze heel erg stoer maakt ze zicht altijd extra groot op wedstrijd. Ze zou bij wijze van spreken de proef in haar eentje kunnen lopen als ik haar los zou laten. Het is echt opstappen en wegrijden met haar. Ze is een jong paard, maar gedraagt zich als eentje die al heel ervaren is!”

Toekomstpaard

“Met mijn andere paard Ferrari rijd ik in het ZZ. Ik heb hem nu twee keer Prix St. Georges gestart en dat ging heel erg goed, dus het is bedoeling om met hem nog wat verder te groeien in de dressuur. Hij wordt twaalf, dus het is super leuk om die afwisseling van een ervaren en onervaren paard te hebben! Het is de eerste keer dat ik dit allemaal doorloop, maar ik merk meteen dat het met Nirvana heel erg snel gaat. Ik zie haar wel echt als mijn toekomstpaard. Ze is pas vier, dus ik wil haar alle tijd geven, maar ze heeft enorm veel talent en de goede mentaliteit. De weg is nog lang, dus we gaan zien hoe ver we kunnen komen en wat ze aanbiedt. Tot nu toe ziet het er in ieder geval heel veelbelovend uit!”, sluit Lotte af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Privébezit