Afbeelding

Samantha Hekkert: “Niet verwacht dat het nu al zou lukken”

Dressuur

Ondanks dat Samantha Hekkert in de eerste instantie nogal sceptisch was over de aankoop van La Luna, werden haar twijfels langzaam bijgesteld toen bleek dat de merrie meer en meer talent ontwikkelde. Ondertussen kan de combinatie lezen en schrijven met elkaar en werkt dat ook in de ring zijn vruchten af.

Advertisement

Te klein

“Drie jaar geleden werd mijn moeder verliefd op een verkoopfoto van Luna. Ze heeft haar toen op afstand laten keuren en naar ons toe laten brengen. Ik was woest, want met drie jaar was ze veel te klein voor mij en ik wist niet wat we in huis hadden gehaald”, blikt de amazone lachend terug. “Ik weet nog dat ik zei: ‘Straks kan ze helemaal niet lopen’. Diezelfde avond ging ze direct helemaal los in de paddock, dwars door het laten. Toen kwam ik er achter dat ze in ieder geval kan lopen.

Groeien

De combinatie wende rustig aan elkaar en kreeg na een tijdje de stijgende lijn te pakken. “We hebben samen enorm moeten groeien want ze was, en is nog steeds, niet makkelijk. Tijdens het rijden kan ze soms best verontwaardigd zijn, maar ik leer er wel heel veel van.”

Trainen

Momenteel komt de combinatie uit op M-niveau. “We zijn heel hard aan het trainen voor het Z. Dat is eigenlijk ook waar ik het meest trots op ben; dat ze in het begin zo lastig was en dat we nu gewoon aan het oefenen zijn met de appuyementen. Ik had nooit verwacht dat dat nu al zou lukken en ik vind het leuk dat ze me uitdaagt en te kijken waar het naartoe leid”

Karakter

“Haar karakter heeft onze band echt aangescherpt”, vervolgt Hekkert. “Als ik heel groot mag dromen hoop ik het hoogst mogelijke te bereiken in de dressuursport. Inmiddels zou ik Luna echt niet meer kunnen missen, het is mijn eerste paard dat ik écht wil houden.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Denise van der Plas