Marieke Postma en Eliwando
Marieke Postma en Eliwando Foto: RMphotography

Marieke Postma: “Plezier hebben vind ik heel erg belangrijk”

Dressuur

Binnen een jaar reed Marieke Postma haar dertienjarige Eliwando (v. Wilawander xx) naar het M2. Na een korte wedstrijdpauze gaan ze binnenkort weer van start met als lange termijn doel de Subtop.

Advertisement

Plezier hebben

“Ik heb Wandor, zoals ik hem noem, nu iets langer dan een jaar. Ik heb daarvoor een ander paard gehad, maar daar bleek ik toch niet zo’n goede klik mee te hebben dan ik dacht. Dus die heb ik verkocht, want plezier hebben vind ik heel erg belangrijk! Daarna kwam Wandor vrij snel! Zijn vorige eigenaresse heeft hem opgeleid tot het Z2”, vertelt Marieke.

Les

“Het heeft in het begin wel even geduurd tot hij zich thuis voelde. Een jaar geleden begonnen we met wedstrijden rijden in de klasse B en nu rijden we M2, dus dat is echt super snel gegaan! Ik vind het vooral belangrijk om vaak les te krijgen, ook van verschillende mensen. Iedereen kijkt naar andere dingen, dus zo kom je samen, naar mijn idee, heel snel verder. Les is het belangrijkste dat er is als je snel hogerop wilt komen. Anderen zien dingen veel sneller dan jijzelf als ruiter.”

“Hij is enorm trouw”

“Door familieomstandigheden heb ik de afgelopen tijd even geen wedstrijden gereden, maar we zijn nu weer hard aan het werk, dus ik hoop over een tijdje wel weer de ring in te kunnen gaan! Wandor is echt heel lief op wedstrijd, maar hij kan wel een beetje raar zijn aan de hand, dat heeft hij thuis ook. Hij is dan heel druk, maar als je er op gaat zitten, is hij enorm trouw. Als je er eenmaal op zit, dan is hij veilig. Mensen zijn wel eens verbaasd dat ik opstap nadat hij aan de hand een beetje raar doet, omdat ze weten dat ik eigenlijk een braaf paard wil. Het is dan wel heel grappig om te zien hoe ze reageren als ze zien hoe lief hij eigenlijk is”, lacht Marieke. 

Slipjas

“Ik wil vooral proberen het beste uit mezelf en uit hem te halen. Binnen een jaar wil ik wel proberen naar het Z te rijden. Ik probeer niet te ver in de toekomst te kijken, maar ik zou wel ooit met een slipjas willen rijden, dat lijkt me echt gaaf! Ik denk dat dat met Wandor niet gaat lukken, want hij is al dertien, maar dat zou ik wel heel graag willen behalen! Wandor gaat in ieder geval eigenlijk nooit weg. Hij is zo lief en heeft zo’n goed hart!”, sluit Marieke af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: RMphotography