Corina de Jong-Van der Kooi en BCP Chesspoint
Corina de Jong-Van der Kooi en BCP Chesspoint Foto: Foto4U

Corina de Jong-Van der Kooi over Subtop Beesd: “Hij stond er heel goed aan!”

Dressuur

Corina de Jong-Van der Kooi reed haar vijftienjarige KWPN-ruin BCP Chesspoint (v. Westpoint) dinsdag op de Subtopwedstrijd in Beesd naar de overwinning in de Intermediaire I. Hoewel dit pas de tweede wedstrijd op dit niveau was voor de combinatie, reden ze naar een nette score van 67,89%. 

Advertisement

Routine en ritme

“Ik heb Chesspoint nu zo’n twee jaar. Dit was pas onze tweede keer Inter I, dus we moeten hierin echt nog wat routine opbouwen en ritme vinden, want dat missen we nu nog een beetje. Daarna wil ik graag met hem door naar de Inter II. De oefeningen uit die proef beheerst hij thuis al heel erg goed!”, vertelt Corina. 

“Super tevreden”

“In de proef gingen de series super fijn en heel gemakkelijk. Hij stond er bij zowel het losrijden als in de proef heel goed aan! Er valt nog genoeg te verbeteren en het was erg jammer dat hij schrok van een auto die langs het juryhokje reed, maar over het algemeen was ik super tevreden over mijn proef! Het was onderling heel gezellig met iedereen, dus ik vond het een hele leuke wedstrijd!”

Internationaal

“Chesspoint is echt een grote, vriendelijke reus. Hij is naar zowel mensen als andere dieren altijd heel lief. Na de Inter I wil ik met hem dus graag de Inter II in. Ook hebben we een mooie kür laten maken door Joost Peters, die ik graag nog een paar keer wil rijden in de Lichte Tour. Als het ons lukt om op uitzendingswedstrijden goede scores te rijden, is het mijn doel om hem internationaal te gaan uitbrengen in de Lichte Tour!”, sluit Corina af. 

Top drie

Achter Corina en Chesspoint eindigden Lenn Couwenberg en de twaalfjarige Floyd (v. Wynton) met 67,65%. De derde plek was voor Elsemiek De Man en de vijftienjarige Charleston Hm (v. Lord Leatherdale) met 64,56%. 

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan