Afbeelding

Dressuurfokkerij van Emmy de Jeu gaat over in Belgische handen

Dressuur

Emmy de Jeu, KWPN fokker van het jaar 2013, heeft de beslissing genomen, om een stapje terug te doen in de paardenfokkerij. “Op dit moment ben ik in een fase van mijn leven gekomen, dat ik wat meer op afstand wil genieten van de paardenfokkerij. Echter kan je niet zo maar tot ziens zeggen. Je hebt vertrouwde en capabele mensen nodig, die je fokkerij over kunnen nemen. Mijn droom komt uit, nu ik deze mensen gevonden heb.”

Advertisement

Merrie was toch drachtig

“Enige tijd geleden plaatste ik een advertentie. Ik had een merrie die op dat moment gust was en ik wilde haar graag verkopen. Omdat de advertentie enige tijd online stond, was de merrie inmiddels drachtig. Ik kreeg een telefoontje van Klara Hulselmans en Lorens Michielsen. Voor hen was het geen probleem dat de merrie drachtig was.”

Dezelfde drive

Toen Emmy en het jonge Belgische koppel met elkaar in gesprek kwamen, bleken ze dezelfde gedachtegang, drive en passie te hebben. Ze hebben allemaal dezelfde zakelijke insteek en gevoel voor emotie. Het koppel kreeg drie scenario’s aangeboden, maar ze gingen voor het gehele paarden bestand.

“Op beide vlakken het beste in handen”

“Het uitbouwen van een fokkerij van hoogwaardige dressuurpaarden, was altijd onze droom”, vertelt Klara. We waren al een tijd op zoek naar jonge, kwaliteitsvolle dressuurpaarden om uit te brengen en naar goede fokmerries. Nu hebben we in een keer op beide vlakken het beste in handen.”

Samenwerking blijft bestaan

Per 1 mei gaat alles over naar MH Dressage. Het bedrijf van Klara en Lorens in Kalmthout. De bestaande samenwerkingen blijven doorlopen. Stal 83 van Klaas Buist maakt nog steeds een deel van de jonge paarden zadelmak en heeft een deel in de opfok staan. Bij stal Henco blijven de fokmerries staan en de samenwerking met Hellen Jonker uit Loningen loopt ook gewoon door. In Kalmthout leidt Klara de paarden op en brengt ze uit. Lorens focust zich op het management en ondersteuning in de breedste zin van het woord. 

MH de Jeu

De veulens uit de fokkerij van Emmy de Jeu uit 2022 krijgen nu het voorvoegsel MH de Jeu. Emmy blijft als adviseur betrokken bij de fokkerij. Door de overname staat de dressuurpaardenfokkerij in België in één klap stevig op de kaart. 

Bron: Emmy de Jeu