Demi Haerkens met EHL Daula
Demi Haerkens met EHL Daula Anne Roos photography

Nieuw paard voor Demi Haerkens: “Zo blij met deze kans”

Dressuur

Nadat paradressuur amazone Demi Haerkens haar toppaard Dude had verkocht is ze heel lang opzoek geweest naar een nieuw paard. Aan deze zoektocht is nu een einde gekomen.

Advertisement

Danielle Heijkoop

“Ik ben zo blij met deze nieuwe kans”, begint Demi. “Vorige week heb ik de viertienjarige merrie EHL Daula (v. Gribaldi) op stal gekregen. Deze merrie is eerder door Danielle Heijkoop internationaal uitgebracht in de Lichte Tour, dus ze heeft al ervaring op dit niveau.”

“Paard met een fijne instelling”

“Ik zit zelf in de verkoop van paarden en weet hoe moeilijk het is om een goed paard, met een fijn karakter te vinden. EHL Daula is zo’n paard. Het is een superfijn paard dat graag wil werken. Een hele fijne go erop. Ze heeft veel kwaliteit en is toch koel in het hoofd. Een paard met een erg fijne instelling. Ik ben heel blij dat mijn investeerders mij de kans gegeven hebben om verder te bouwen aan mijn wedstrijdambities.”


Demi Haerkens met EHL Daula - Anne Roos photography

Mee naar Waregem

“Ondanks dat ik haar nog maar net heb, start ik haar toch in Waregem dit weekend. Het wedstrijdseizoen loopt nu zo, dat ik deze keuze moest maken. Ik merk dat ze mij al wel vertrouwt en dat ze zich op haar gemak voelt. We gaan rustig verder om een nog betere band op te bouwen. Inmiddels zijn de eerste resultaten van Waregem binnen. Ik maakte vandaag drie grote fouten die werden afgestraft met vieren. Ondanks dat behaalde ik toch 70,13% met de vierde plaats. Ik ben hier heel blij mee. Ze is zo mooi lichtvoetig en heeft een mooie stille aanleuning. Dit kan nog zoveel beter gaan worden als ik haar wat langer onder het zadel heb.”

Paralympische Spelen van Parijs

“Daula is aangekocht met het oog op de Paralympische Spelen van Parijs in 2024. Daar heeft ze zeker de kwaliteit voor. Dat is mijn grootste doel. Op dit moment ga ik de observatiewedstrijden rijden voor de Wereld kampioenschappen verderop dit jaar. Ik kijk hoever wij gaan komen. Ik ben ontzettend blij met zo’n fijn paard en met deze kans.” 

Bron: De Hoefslag

Demi Haerkens met EHL Daula