Isabell Werth - Weihegold Old
FEI World Cup Final Leipzig 2022
© Digishots
Isabell Werth - Weihegold Old FEI World Cup Final Leipzig 2022 © Digishots digishots

Een einde aan de sportcarrière van Weihegold OLD *VIDEO*

Dressuur

Tijdens de finale van de wereldbeker in Leipzig werd er ook afscheid genomen van Weihegold OLD (v. Blue Hors Don Schufro). In haar laatste kür op muziek werd ze derde onder vaste amazone Isabell Werth. De merrie mag nu van haar sportieve pensioen gaan genieten en gaat de fokkerij dienen. 

Advertisement

66 starts

In 2014 bracht Isabell de merrie voor het eerst uit op Grand Prix-niveau. Weihegold kwam 66 keer in de Grand Prix onder Isabell aan start. In 2017 (Omaha), 2018 (Parijs), en 2019 (Göteborg) werden ze Wereldkampioen en in 2017 ook Europees kampioen. Isabell zei tijdens het afscheid: “Wat zal ik zeggen. Ik ben ongelofelijk trots op Weihe. Ik ben het team dankbaar voor deze mooie tijd.”

Fokkerij

Groom Steffi Wiegard maakte een afscheidsvideo met hulp van vele anderen. Het team rondom Weihe, enkele concurrenten en de bondscoach komen aan het woord. Ze wensen de zeventienjarige merrie allen een goed pensioen met mooie veulentjes. Weihegold heeft inmiddels veertien nakomelingen, de meest opvallende is de goedgekeurde Total Hope (v.Totilas). 

Bekijk hier de video van groom Steffi.

Bekijk hier het afscheid terug.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots