Jessica von Bredow Werndl - TSF Dalera BB
FEI World Cup Final Leipzig 2022
© Digishots
Jessica von Bredow Werndl - TSF Dalera BB FEI World Cup Final Leipzig 2022 © Digishots digishots

Naast Olympisch en Europees goud wint Jessica von Bredow-Werndl ook de Wereldbekerfinale

Dressuur

Voor het eerst op Duitse bodem wist een Duitse amazone de Wereldbekerfinale op haar naam te schrijven. Jessica von Bredow-Werndl wint kampioenschap na kampioenschap en liet ook in de finale in Leipzig een weergaloze kür zien. Ze reed haar TSF Dalera BB (v. Easy Game) naar 90,84% en sloeg daarmee een groot gat naar de nummers twee, Cathrine Dufour en Vamos Amigos (v. Vitalis). Catherine reed haar eerste Wereldbekerfinale en had kon haar ijverige Vamos Amigos nog maar net onder controle houden. Derde werd Isaball Werth met de merrie Weihegold OLD (v. Blue Hors Don Schufro) met 85,92%. Dit was de laatste keer dat de merrie in de ring verscheen, ze gaat van haar pensioen genieten.

Advertisement

Zwangerschapsverlof

Wauw, wat een droomcombinatie en wat jammer dat we ze tijdelijk moeten missen in de ring. Jessica is inmiddels zes maanden zwanger van haar tweede kindje. De moeilijkste onderdelen als de piaffe, passage en series leverden de combinatie meerdere 10’en op. De scores van het zevenkoppige jurypanel liep uiteen van 89% tot 93%. 

Zweistra elfde

Voor Nederland kwam Thamar Zweistra aan start met de schimmelhengst Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil). Ze werd elfde in de finale met 75,13%. De Marokkaanse ruiter Yessin Rahmouni en de KWPN-hengst All at Once (v. Ampère) werden dertiende met 73,68%.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots