Lynne van Erp - Montrachet
Lynne van Erp - Montrachet Digishots

Lynne van Erp eerste keer kampioen bij de paarden: “Wachten was zenuwslopend”

Dressuur

Vrijdag 1 april won de Lynne van Erp met haar talentvolle 5-jarige hengst Montrachet (v. Toto jr.) de klasse L1 op de KNHS indoorkampioenschappen. Ze scoorde aan het begin van de rubriek 71,72% en moest daarom wachten of de concurrentie daar aan kon tippen. Dat bleek uiteindelijk niet het geval. Het is  de eerste keer voor Van Erp dat ze deze titel op haar naam mag zetten bij de paarden. 

Advertisement

Het is niet de eerste keer dat ze een KNHS kampioenschap op haar naam schrijft, maar wel de eerste keer bij de paarden. “Montrachet vond het aan het begin een beetje spannend, maar ik kon hem er fijn doorheen rijden. Hij heeft super zijn best gedaan en de proef ging zoals ik van tevoren hoopte. Ik stond al vrij vroeg bovenaan, waardoor ik een tijd moest wachten tot de rest van de deelnemers gereden had. Dat was zenuwslopend!”

WK Jonge Dressuurpaarden

Van Erp heeft genoeg plannen met de hengst. “We hebben hem zelf gefokt en ik reed mijn eerste rondje met hem toen hij 3 jaar oud was. Ik had nooit gedacht dat ik hem verder zou rijden, maar nu staan we toch hier! Hij is ontzettend lief en heeft een geweldig karakter. Hoe hij kan verzamelen is erg bijzonder voor een 5-jarige. Komend weekend gaat hij naar Saskia van Es, die met hem de selectiewedstrijden voor het WK Jonge Dressuurpaarden gaat rijden. Daarna hoop ik hem zelf weer over te kunnen nemen, maar dat is nog even afwachten.”

Bron: Indoorkampioenschappen

Foto: Digishots