Franka Loos - Las Vegas
Pavo Cup 2021
© DigiShots
Franka Loos - Las Vegas Pavo Cup 2021 © DigiShots DigiShots

Las Vegas verder onder Emmelie Scholtens: “Een hele eer dat ik hem mag rijden!”

Dressuur

De zesjarige KWPN-hengst Las Vegas (v. Ferdeaux) heeft een ruiterwissel ondergaan. De hengst, die voorheen onder het zadel van Franka Loos was, zal zijn carrière gaan voortzetten onder Emmelie Scholtens

Advertisement

‘’Heel gaaf’’

“Dit is natuurlijk heel gaaf!”, vertelt Emmelie. “Ik heb er nu één keer op gezeten, dus we kennen elkaar nog niet zo goed, maar het is een hele eer dat ik hem mag rijden. Het is een heel imponerend en talentvol paard. Ons doel is het WK van dit jaar, maar het belangrijkste is dat we eerst een goede combinatie gaan worden. Ik ken Franka goed en zij heeft het natuurlijk super goed gedaan met hem, dus ik verwacht wel dat Las Vegas en ik snel aan elkaar zullen wennen.”

Overname

De komende periode zal de hengst van Nol Gerritsen en Nico Witte worden doorgetraind door Madeleine Witte-Vrees. Wanneer Emmelie weer ‘fit to compete’ is na haar zwnagerschap, zal zij de teugels van de veelbelovende hengst overnemen. “Hoe lang ik hem blijf rijden en of Madeleine hem daarna weer overneemt van mij, is nog even afwachten. Las Vegas zal naar ons toe komen en dan ga ik in ieder geval eerst dit traject met hem doorlopen. Daarna kijken we weer verder!”, sluit Emmelie af. 

Talentvol

Las Vegas heeft al mooie prestaties op zijn naam staan. De talentvolle hengst werd in januari 2020 bij het KWPN ingeschreven met 90 punten. Onder Franka Loos won hij de finale van de KWPN Hengstenkeuring in de klassen L en M dressuur. Ook werd hij op vijfjarige leeftijd Pavo Cup-kampioen en liep hij naar de vijfde plaats op het WK Jonge Dressuurpaarden.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: DigiShots