Lynne Maas - Eastpoint
Subtop Schijndel 2020
© DigiShots
Lynne Maas - Eastpoint Subtop Schijndel 2020 © DigiShots DigiShots

Lynne Maas over onverwachte start op Indoor Brabant: ‘’Het is kort dag, maar ik heb er alle vertrouwen in!’’

Dressuur

Vlak voor aanvang van Indoor Brabant is er een startplek vrij gekomen in de Wereldbekerkwalificatie. Die startplek is gegeven aan Lynne Maas en Eastpoint (v. Westpoint). Zij zullen dit weekend debuteren in het Wereldbekercircuit!

Advertisement

‘’Je zegt ook geen nee’’

‘’Alex van Silfhout belde mij eergisteren met de vraag of ik op Indoor Brabant wilde starten. Dat was natuurlijk onverwacht, maar je gaat daarop ook geen nee zeggen. Hij vond dat ik de afgelopen paar keer goed gereden had, wat ook zo was, maar ik ben natuurlijk pas weer een paar keer de ring in geweest en dan rij je nu opeens op Indoor Brabant mee 3,5 maand na je bevalling!’’, lacht Lynne. 

Fit

‘’We zijn er wel echt klaar voor, anders hadden we ook niet die 74% op onze eerste wedstrijd gehaald en in Lier niet zo goed gepresteerd. Het is niet dat de vorm er niet is, als ik er geen vertrouwen in zou hebben, zou ik natuurlijk ook niet mee doen, het is alleen snel en onverwacht. Je moet altijd afwachten hoe het gaat lopen, want het is maar een momentopname, maar ik ben fit en Eastpoint is ook fit. Ik had alleen nog nooit de proef gereden, dus dat heb ik gisteren even snel gedaan. Gistermiddag rond 17.00u kreeg ik pas de bevestiging dat ik mee mocht rijden, dus het is allemaal wel kort dag. Morgenochtend om half elf zal ik als vijfde starten.’’

‘’We gaan ervoor!’’

‘’We hebben net met Anky in de hoofdbaan getraind en hij voelde echt super fijn, dus ik heb er zeker vertrouwen in. Voor Eastpoint is het voor het eerst in zo’n entourage. Hij heeft nog niet zo veel Grand Prix’s in de benen en de kür heb ik nog nooit gereden, maar normaal gesproken presteert hij altijd heel goed. Er zit een stijgende lijn in en hij zit nog lang niet aan zijn top. Het kan vriezen, het kan dooien, maar normaal is hij heel safe, dus ik heb er vertrouwen in en we zien het wel! Anky zei ook ‘’Gewoon gaan. Hij is er klaar voor en jij kunt het’’, dus we gaan ervoor!’’, sluit Lynne af.

Nederlandse ruiters

Naast Lynne Maas en Eastpoint gaan Dinja van Liere en Hermès (v. Easy Game), Marlies van Baalen en Go Legend (v. Totilas), Denise Nekeman en Boston STH (v. Johnson), Madeleine Witte-Vrees en Finnländerin (v. Fidertanz), Thamar Zweistra en Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil) en Marieke van der Putten en Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) van start voor Nederland. 

Bron: De Hoefslag