Lynne Maas & Four Legends
Lynne Maas & Four Legends

Lynne Maas nieuwe amazone van Four Legends: 'Hij leert snel

Dressuur
Advertisement
Lynne Maas is de nieuwe amazone van de KWPN-hengst Four Legends (v.Wynton). De amazone is 2,5 week geleden met haar eigen stal verhuisd naar de stallen van Judy de Winter. Daar rijdt ze ook de elfjarige hengst.

Grand Prix

Maas vertelt "Ik heb nu een paar keer op hem gereden en we komen een heel eind. Hij leert snel en ik hou wel van zwarte paarden. Ik vind dat hij veel weg heeft van Electra alleen is hij makkelijker in de omgang. In de manier van lopen vind ik ze heel erg op elkaar lijken. Hij is ook heel ijverig en heeft veel looplust. Nu is het aan mij om hem voor mij te krijgen maar hij pakt het heel goed op. We zien wel hoe het loopt maar het is wel de bedoeling dat hij de Grand Prix in gaat."

Piaffe

"In principe heeft Judy hem zelf doorgetraind de afgelopen tijd. Ik ben daar mee verder gegaan en ze kwam vandaag vol verbazing de baan ingelopen. Ik ging er vanuit dat hij al wel kon piafferen. Hij ging vrij makkelijk naar voren en ik reed een beetje terug en hij bleef al heel goed op de plaats. Dat had hij nog nooit gedaan maar hij is zo leergierig! Er zit echt nog wel huiswerk in maar je ziet dat hij talent heeft. Nu is het verder uitwerken en dat heeft tijd nodig. Als hij er klaar voor is gaan we op andere locaties oefenen voor een optimale voorbereiding voor de Grand Prix."

Verhuisd

De amazone heeft ook haar eigen paarden verhuisd naar de stal in Strijen. "Judy vroeg een jaar geleden al of in interesse had om Four Legens te rijden. Ik ben klein en pas op alle paarden. Ze was wel zoekende naar een ruiter en ik zou er goed op passen. Ik heb veel paarden van mezelf en wil niet meer dan 6 a 7 paarden per dag rijden. Als ik er meer heb kan ik ze niet de verzorging en training geven die ik ze wil geven. Vooral Grand Prix-paarden als Electra en Eastpoint kosten veel tijd. Ik wil ze zelf in- en uitstappen en dat lukt niet als je veel paarden op stal hebt die je zelf moet rijden."

Lesgeven

"Het is een halfuur rijden naar Judy en ik mag ook bij haar op stal lesgeven. Dat is voor mij belangrijk omdat ik dat voornamelijk doe. Ik ga eerst rijden en daarna lesgeven. Buiten dat ben ik ook moeder en wil ik voldoende tijd met mijn zoon en nieuwe gezin door kunnen brengen. Bij Judy heb ik mijn eigen unit en voor alsnog komt Four Legends daar ook bij. Het kwam zo precies uit en we gaan kijken of het past maar het lijkt dat we een klik hebben met elkaar," vertelt Maas. Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.
Foto: Lynne Maas