Marieke van der Putten - Torvenslettens Titanium RS2
Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Finale © Digishots
Marieke van der Putten - Torvenslettens Titanium RS2 Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Finale © Digishots DigiShots

Marieke van der Putten over The Dutch Masters: “Wat een fantastische kans”

Dressuur

Aankomend weekend gaat The Dutch Masters weer van start. Hans Peter Minderhoud zou daar met Glock’s Dream Boy N.O.P. (v. Vivaldi) , aan de start verschijnen. De combinatie heeft zich helaas moeten afmelden en deze plek wordt nu ingevuld door Marieke van der Putten met Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas). Voor van der Putten wordt het haar eerste Wereldbeker-wedstrijd. 

Advertisement

Echt een verassing

“Het is voor mij natuurlijk een geweldige kans. De uitnodiging kwam ook echt als een verassing. Ik hoop daar natuurlijk fijn te rijden en gewoon te gaan genieten”, reageert Marieke.

Weinig ervaring

“Tørveslettens Titanium RS2 is nog jong. Ook heeft hij afgelopen weekend Lier gelopen. Dan verdient hij een paar dagen vrij. Ook de lijnen uit de te rijden proef hebben we nog niet gereden, dus die rijden we woensdag even door. Donderdag vertrekken we dat naar ‘s-Hertogenbosch. Het is een paard met weinig ervaring. Ons doel is dan ook om een fijne proef neer zetten. Hij heeft nog nooit met publiek gelopen en ook niet in zo’n entourage.”

Veel mogelijk mooie wedstrijden rijden

“Voor de toekomst wil ik zo veel mogelijke mooie wedstrijden rijden. Deze uitnodiging geeft een fijne hoop voor de toekomst. Tørveslettens Titanium RS2 moet nog veel ervaring opdoen en dat hopen we dan ook te mogen doen. Ik ben heel blij met de kans om nu een Wereldbeker kwalificatie te mogen rijden.” 

Bron: De Hoefslag