Mellanie Robben en Jive R
Mellanie Robben en Jive R Koen de Cock

Mellanie Robben over subtopdebuut: ‘’Ik heb echt kunnen genieten!’’

Dressuur

Afgelopen weekend maakten Mellanie Robben en haar zevenjarige Jive R (v. Charmeur) hun subtopdebuut, waarbij ze een score van bijna 65% behaalden. 

Advertisement

Hechte band

Mellanie kocht Jive toen hij vier jaar oud was en leidde hem zelf op. ‘’Hij is ontzettend leergierig en pakt alles heel snel op, dus het opleiden is altijd heel fijn verlopen. Hij is alleen drie jaar geleden erg ziek geweest, zo erg dat ik hem bijna op heb moeten geven, maar wonder boven wonder is hij daar weer helemaal bovenop gekomen en heb ik hem dus gewoon verder kunnen opleiden tot waar we nu zijn! Hierdoor heb ik echt een super hechte band met hem; dat heb ik nog nooit met een ander paard gehad. Hij hinnikt altijd als hij mij ziet, of dat nu op stal is of op wedstrijd. Hij is heel erg aan mij gehecht en dat maakt het echt super mooi!’’, vertelt Mellanie.

‘’Dan denk je wel ‘’shit’’ ’’

‘’Ik was afgelopen weekend zelf ontzettend zenuwachtig voor de proef, omdat het mijn eerste ZZ-Zwaar proef was. Als je dan ziet tussen wat voor ruiters je moet starten, denk je wel ‘’shit’’’’, lacht Mellanie. ‘’De vorige keer dat ik een proef uit mijn hoofd reed, reed ik fout, maar ik besloot toch om hem afgelopen weekend ook uit mijn hoofd te rijden en dat heeft heel goed uitgepakt! Jive stond er met losrijden al heel goed aan en de proef was heel ontspannen; alsof het vanzelf ging. Ik heb gewoon echt kunnen genieten!’’

Toekomstpaard

‘’We moeten als combinatie nog heel erg groeien op dit niveau, dus daar gaan we de komende tijd op focussen. Alles is nog heel erg nieuw en spannend, dus we moeten nu echt gewoon kilometers gaan maken en gaan groeien in de proeven om zo écht hoge scores te kunnen halen. Ik zou hem uiteindelijk graag willen uitbrengen in de Grand Prix; Jive is echt mijn toekomstpaard!’’, vertelt Mellanie trots. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Koen de Cock