Anniek van Dulst - Kadanz
Roelofsen Horse Trucks Dressage Talent Scouting
© Digishots
Anniek van Dulst - Kadanz Roelofsen Horse Trucks Dressage Talent Scouting © Digishots DigiShots

Anniek van Dulst wint Roelofsen Dressage Talent Scouting: “Niet normaal hoe veel ‘go’ Kadanz heeft”

Dressuur

Samen met Kadanz (v. Charmeur) reed Anniek van Dulst zondag mee in de finale van de Roelofsen Dressage Talent Scouting. Hier behaalde ze, na het rijden van de selectieclinic van Anne en Lotte Meulendijks, de eerste plaats in de finale.

Advertisement

Nog jong

Anniek reageert: “Ik ben heel erg blij en heel erg trots. Kadanz ging echt heel fijn. Alles waar we de afgelopen tijd aan gewerkt hebben, begint nu in elkaar te vallen. We hebben vooral gewerkt aan verbinding en losgelatenheid en willen dat het op wedstrijd gaan lekker normaal wordt voor hem. Kadanz wordt dit jaar nog maar zeven en heeft bijna geen ervaring in de ring. Daarom neem ik hem veel mee zodat hij een lekker dressuurpaard kan worden. Hij is zeker goed op weg nu!”

Honderden video’s

Aan de hand van ingestuurde video’s werd er besloten wie er selecties mochten rijden in Raalte en Heeze. Tijdens deze selectieclinics kregen de deelnemers tips van Anne en Lotte Meulendijks, om thuis mee aan de slag te gaan. In de finale van 23 januari mochten ze laten zien wat ze hadden geleerd. “Het was heel erg mooi georganiseerd. Honderden mensen hebben een video ingestuurd. Dat ik een clinic en de finale mocht rijden was al heel gaaf, maar het is nog leuker dat we mochten winnen.”

Uitstrekken als een malle

“In de clinic kreeg ik mee dat ik niet te afwachtend en te safe moet blijven. Kadanz heeft zoveel kwaliteit, dat mogen we best laten zien”, vertelt Anniek. Dat heeft ze dan ook gedaan. Ze vertelt over de hoogtepunten van haar proef: “Kadanz kan uitstrekken als een malle. Draf of in galop, dat maakt niet uit. Dit paard heeft zo veel ‘go’, het is niet normaal. Dat geeft een mega fijn gevoel. Ik kan lekker rijden en genieten op hem.”

Door naar Junioren

Voor nu komen eerst de Gelderse kampioenschappen eraan. “We rijden nu nog Z1 en willen graag naar het Z2 zodat we Junioren kunnen starten. Helaas mag ik voor de Gelderse niet meer promoveren, dus daar moet ik even op wachten. Ik wil sowieso blijven verbeteren. Dat betekent voor ons aan de wissels werken en alles afwerken. We zijn sinds augustus pas een combinatie en ik ben zelf ook nog maar zestien. We hebben dus genoeg tijd om zoveel mogelijk uit onze Junioren-tijd te halen”, sluit ze gemotiveerd af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots