Dujardin Charlotte, GBR, Gio, 133
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
28/07/2021
Dujardin Charlotte, GBR, Gio, 133 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 28/07/2021 Dirk Caremans

Annabella Pidgley neemt teugels Gio van Charlotte Dujardin over: “Bitterzoete gevoelens”

Dressuur

Via Facebook laat Charlotte Dujardin ‘met bitterzoete gevoelens’ weten dat Gio (v. Apache) zijn carrière vervolgt onder de Britse Juniorenamazone Annabella Pidgley. Charlotte behaalde de afgelopen Olympische Spelen een bronzen individuele medaille met haar bijzondere nieuwkomer. Nu verwisselt hij van stal.

Advertisement

Moeilijke beslissing

Charlotte geeft aan dat het niet makkelijk was om dit besluit te maken. “Zoals veel mensen in de paardensport weten, komt de sport met veel pieken en dalen. Om een positie in de sport te houden, vooral in de topsport, moet je soms moeilijke beslissingen zoals deze nemen. Ik ben dankbaar dat ik dit niet vaak hoef te doen, gezien ik er moeite mee heb om de dieren die wij als familie zien te laten gaan.”

Veelbelovende amazone

Gelukkig is ze niet alleen negatief over de verkoop. “Het mooie is dat Pumpkin zijn weg vervolgt onder de Britse vlag, bij een familie die ik al jaren ken. Annabella is één van de meest veelbelovende amazones van ons land en werkt hard om zichzelf en haar paarden te blijven ontwikkelen. Daarbij geeft ze de paarden echt een vijfsterren huis. Ik zal de combinatie blijven trainen, dus ik ben dankbaar dat onze lieve Pumpkin in mijn leven zal blijven en dat ik hem nog regelmatig kan zien.” 

Geweldig seizoen

“Annabella heeft dit jaar een geweldig seizoen gehad”, vervolgt Charlotte. “Ze behaalde de eerste individuele Britse medailles op het Europees Kampioenschap Junioren. Nadat ze Pumpkin enkele keren reed en er net zo voor is gevallen als ons, weet ik dat hem een prachtig nieuw hoofdstuk te wachten staat. Ik kijk uit naar alles wat er nog voor hem volgt.”

“Het is een eer”

Eerder dit jaar kocht Annabella Pidgley ook Kirsten Brouwers toppaard Sultan des Paluds (v. Soliman), waarmee ze een gouden medaille en twee zilveren medailles behaalde op de Europese Kampioenschappen in Oliva Nova. Met Gio erbij heeft ze twee ongelooflijk getalenteerde paarden op stal staan. Annabella reageert zelf op de aankoop: “Dat dit een privilege voor me is, is een understatement. Het is een eer om de teugels van zo’n iconisch paard over te nemen. Onder begeleiding van Cathrine Dufour en Charlotte zal ik elke dat mijn best doen om het zo goed mogelijk te doen voor Gio. Bedankt Charlotte en Renai, dat jullie me vertrouwen met jullie bijzondere jongen.”

Bron: Facebook Charlotte Dujardin/Horse & Hound

Foto: Dirk Caremans Hippofoto.be