Lisa Scherpenzeel met Findsley N.O.P.
Lisa Scherpenzeel met Findsley N.O.P. Foto: Fleur ten Hove

Findsley N.O.P. terug bij Lisa Scherpenzeel: “Ik geniet er enorm van”

Dressuur

In Tokio behaalde Rixt van der Horst nog individueel brons en teamzilver met Findsley N.O.P. (V. Belissimo M). Helaas verstapte de merrie zich, waardoor ze niet van start kon gaan in de kür. Na Tokio is de merrie teruggegaan naar haar eigenaresse Lisa Scherpenzeel, waar ze nu rustig aan mag herstellen. “Ze doet het heel goed en voelt zich helemaal op haar gemak.”

Advertisement

Op haar gemak

Lisa vertelt dat ze blij is dat Findsley weer bij haar is. “We zijn nu nog veel aan het wandelen en koelen. De revalidatie van Findsley gaat iets langer duren van verwacht, maar alsnog ben ik onwijs aan het genieten. Findsley staat nu twee à drie weken hier. We zijn in de tijd dat ze bij Rixt stond zelf verhuisd en hebben nu de paarden aan huis, dus het was even afwachten hoe ze het hier zou vinden. Maar naar mijn idee voelt ze zich wel thuis. Ze is op haar gemak, eet goed en vindt haar buren leuk. We hebben een gezelsschapsshet, Nina, daar is ze volgens mij helemaal verknocht op. Ook kan ze het goed vinden met onze Fries Willeke.” 

Lees ook: Lisa Scherpenzeel: “Als mijn man zegt: ‘Ik wil een Fries’, dan kies ik de mooiste uit”

Amerika als hoogtepunt

Lisa is trots op alle medailles die haar merrie samen met Rixt heeft behaald. “Ze waren een hele goede combinatie. Ze wonnen zo veel samen. Het hoogtepunt was voor mij denk ik Amerika. Ik had nog nooit zo ver gereisd zonder mijn man. Ik ben hem trouwens ontzettend dankbaar. Hij heeft me de afgelopen jaren altijd gesteund in dit avontuur.” De reis naar Amerika bleek uiteindelijk een vakantie om nooit meer te vergeten. Tijdens de World Equestrian Games in Tryon wonnen Rixt en Findsley drie gouden medailles. “Ze waren toen pas acht maanden een combinatie, dus dat was erg knap. Eigenlijk zaten ze de afgelopen jaren altijd in de top drie en dat is super knap.” 

Mooie dingen meegemaakt

“Andere hoogtepunten waren Qatar (Doha), het Europees Kampioenschap in Rotterdam. De Paralympische Spelen in Tokio waren natuurlijk de kers op de taart. Ik ben door Findsley van links naar rechts en van boven naar beneden de hele wereld over gereisd. We zijn erin gegaan als een avontuur en hebben mooie dingen meegemaakt.” 

Stokje overnemen

“Dat ze zich nu misstapt is jammer, maar we zijn druk bezig om haar er weer bovenop te krijgen. Stiekem heb ik mijn doelen om Subtop met haar te rijden nog niet laten varen. Ik heb ook een veulen van Findsley door middel van embryospoeling. Het veulen is nu vijf maanden uit en heet Rifinndale (v. Glamourdale). Hij lijkt echt heel leuk te worden. Ik hoop dus dat ik eerst nog met Findsley de sport in kan, maar dat Rifinndale het stokje over kan nemen wanneer hij oud genoeg is.” 


Rifinndale, het veulen van Findsley - Foto: Privébezit

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Fleur ten Hove/Privébezit

Rifinndale, het veulen van Findsley.