Charlotte Dujardin - Mount St John Freestyle
Jumping Amsterdam 2020
© DigiShots
Charlotte Dujardin - Mount St John Freestyle Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots Leanjo de Koster

Charlotte Dujardin en Mount St John Freestyle maken zich op voor rentree

Dressuur

Oorspronkelijk hadden velen verwacht dat Charlotte Dujardin haar routinier Mount St John Freestyle (v. Fidermark) mee zou nemen naar de Olympische Spelen in Tokio. Helaas was de merrie niet fit, dus nam ze de 10-jarige Gio (v. Apache) mee, die goed was voor teambrons en individueel brons.

Advertisement

Niet fit genoeg

De reden dat de merrie niet mee ging naar Tokio, was omdat ze niet fit genoeg was om zo ver te reizen. Ook zou het extreme klimaat in Tokio niet optimaal zijn voor haar. Charlotte laat nu aan Horse&Hound weten dat het goed gaat met Freestyle. “Ze is bij mij thuis op stal en voelt zich goed. Hopelijk kan ik volgend jaar de Wereldbekerwedstrijden met haar rijden.”

Succesvol seizoen

Freestyle en Charlotte kwamen afgelopen mei voor het laatst aan de start in Wellington. Daar wonnen ze de Grand Prix Freestyle met een score van over de 88%. Charlotte en de merrie staan op dit moment nog vierde in de wereldranglijst. In 2019/2020 hadden ze een uiterst succesvol Wereldbekerseizoen. Zo wonnen ze de wedstrijd in het Olympiastadion in London en werden ze in Lyon en Amsterdam tweede na Isabell Werth. 

Nieuw seizoen

Charlotte zou dat jaar voor het eerst sinds Valegro weer meedoen in een Wereldbekerfinale, maar deze werd helaas afgelast vanwege corona. Het nieuwe Wereldbekerseizoen begint eind oktober met de eerste kwalificatie in Herning. Het is de bedoeling dat de finale plaatsvindt in Leipzig van 6 tot 10 april 2022.

Bron: Horse & Hound

Foto: DigiShots