Charlotte Dujardin - En Vogue
Zeeland Outdoor 2018
© DigiShots
Charlotte Dujardin - En Vogue Zeeland Outdoor 2018 © DigiShots

Charlotte Dujardin schenkt Carl Hester Grand Prix-paard En Vogue

Dressuur
Advertisement
Charlotte Dujardin heeft haar trainer en mentor Carl Hester een bijzonder cadeau gegeven. Namelijk de elfjarige KWPN ruin En Vogue (v. Jazz). Hij was van Dujardin zelf en werd door haar met succes in de internationale Lichte Tour uitgebracht.

Gunst

Omdat Hester haar ooit aan Valegro (v. Negro) heeft toevertrouwd en daarmee de eerste steen heeft gelegd voor drie Olympische gouden medailles, verleent Dujardin nu een gunst terug.

Kans op Tokio

Hester hoopt met En Vogue kans te maken op een plek in het team voor de Olympische Spelen in Tokio, maar naast zijn nieuwe troef heeft hij ook nog een andere kanshebber op stal staan. Namelijk  Hawtins Delicato (v. Diamond Hit). Tegen Horse & Hound vertelt hij over En Vogue: 'Hij geeft me een gevoel van een enorm krachtig toppaard en ik kan bijna niet wachten om met hem aan de slag te gaan. En Vogue is zeker een kandidaat voor Tokio!"

Genoeg talent in de stallen van Dujardin

Zijn pupil Charlotte Dujardin heeft zelf ook verschillende opties voor Tokio. Met de Hannoveraanse Fidermark-dochter Mount St. John Freestyle, waarmee ze brons won in de individuele competitie op de Wereldruiterspelen 2018 in Tryon doet ze een goede gooi naar een plekje in het Britse team. Maar ook heeft ze de 1.62m metende KWPN ruin Gio (v. Apache) op stal, die in januari zijn eerste Grand Prix liep en ook won.   https://www.instagram.com/p/CBVeXz8ByzH/ Bron: St. Georg / Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan) Foto: DigiShots