Afbeelding
Foto: DigiShots

Nieuw persoonlijk record voor Charlotte Dujardin en Freestyle

Dressuur
Advertisement
De internationale CDI3* Keysoe staat dit weekend op de planning voor veel grote namen uit Groot Brittanië, zo ook voor Charlotte Dujardin. Gisteren reed zij met Mount St. John Freestyle naar een nieuw persoonlijk record en maakte met Gio hun internationale debuut.

PR Charlotte Dujardin en Freestyle

Met een score van 83,196%, was de overwinning duidelijk voor Dujardin en Mount St. John Freestyle (v. Fidertanz). Hiermee zette de amazone een nieuw persoonlijk record neer met de merrie, die voorheen op 81,956% lag en afgelopen januari tijdens Jumping Amsterdam behaald werd. Het is tevens hoogste score die de amazone heeft gehaald sinds het pensioen van haar voormalige topper Valegro.

Internationaal debuut Gio

Charlotte Dujardin bleek haar eigen concurrent te zijn. Met de Apache-zoon Gio behaalde de amazone een tweede plaats. Het internationale debuut van de pas negenjarige vosruin was goed voor 79,348%.

KWPN-beïnvloede top 5

Gezien Dujardin twee toppaarden heeft op dit niveau, heeft zij de elfjarige En Vogue (v. Jazz) aan haar trainer te rijden gegeven. Ook zij maakten hun internationale debuut en zette een score neer van 76,500%. Hiermee eindigde Hester en de zwarte ruin op een vierde plaats. Tussen Dujardin en Hester nestelde zich Gareth Hughes met Classic Briolinca op de derde plaats. De hoogst geëindigde Brit op de Europese kampioenschappen van 2019 reed met zijn troef naar bijna 78%, eveneens een persoonlijk record. Zo waren plek 2, 3 en 4 bezet door Nederlands gefokte KWPN-paarden. Vijfde werden Sonnar Murray Brown en Erlentanz TSF (v. Latimer), die tijdelijk uitgebracht werd door Charlotte Dujardin, met een score van 75,500%. Bron: Hoefslag Foto: DigiShots