Tanya Seymour - Ramoneur 6
FEI World Cup Final Gothenburg 2019
© DigiShots
Tanya Seymour - Ramoneur 6 FEI World Cup Final Gothenburg 2019 © DigiShots DigiShots

Tanya Seymour’s Olympiadepaard Ramoneur 6 overleden

Dressuur

Drie dagen voor de start van de Olympische Spelen in Tokio moest Tanya Seymour haar paard Ramoneur 6 (v. Rohdiamant) terugtrekken. De hengst was hoefbevangen geraakt. Na een paar weken van intensieve zorg is Ramoneur ingeslapen. Dit meldt Horse & Hound.

Advertisement

Fris en fit

De Olympische Spelen in Tokio zou de laatste wedstrijd zijn voor het 19-jarige paard. Na de quarantaine in Aken vloog hij samen met zijn amazone naar Tokio. Daar zag hij er fris uit en voelde hij goed. Echter gaf Tanya enkele dagen voor de eerste wedstrijd aan dat er iets niet helemaal goed was tijdens de training. De hengst kreeg daaropvolgend de diagnose hoefbevangenheid.

Genoeg geweest

Ramoneur is ingeslapen op 6 september. “Helaas raakte Ramoneur hoefbevangen in Tokio, zonder dat er vooraf ook maar enige symptomen te zien waren. We hebben hem naar huis gebracht en hem 200% zorg gegeven. Helaas ging het vanaf maandag plotseling veel slechter en ik besloot dat het genoeg was geweest. Hij verdiende dit niet aan het eind van zijn geweldige carrière. We zijn bij hem geweest tot het einde en hij is overleden in mijn armen. Ik zal altijd van hem houden en ben hem tot in de eeuwigheid dankbaar.”

Beste vriend

“Ze zeggen dat je één speciaal paard hebt in je leven, en Ramoneur was die van mij. Mijn hart is gebroken. Woorden zeggen niet genoeg.” Tanya en Ramoneur waren al twaalf jaar een combinatie. In 2016 reden ze mee aan de Olympische Spelen. Daarmee waren ze de eerste Zuid-Afrikaanse combinatie die deze prestatie behaalde. “Ramoneur was er altijd voor me. Wanneer ik in Europa ver van vrienden en familie was, was hij altijd bij me. Hij was als een beste vriend.”

Tien jaar internationaal

Tanya en Ramoneur waren al tien jaar aanwezig op het internationale toneel. In die tijd reden ze mee aan de WEG in Caen en kwalificeerden ze zich voor de WEG in Tryon. Ook waren ze de eerste Zuid-Afrikaanse  combinatie de meededen aan de World Cup Finals in Gotenburg. “Als kers op de taart kwalificeerde hij zich voor de Olympische Spelen in Tokio op de respectabele leeftijd van negentien jaar. Hij voelde goed en zag er geweldig uit.” De laatste wedstrijd van de combinatie was in Grote-Brogel. Daar behaalde de combinatie hun hoogste score van de afgelopen achttien maanden.

Bron: Horse & Hound

Foto: DigiShots