Afbeelding

#Tokio | Dagboek Maud (4): “Weby is mijn goud”

Dressuur

Maud de Reu (22) en de 18-jarige ruin Webron N.O.P. (v. Sir Sinclair) maken deel uit van het Paralympische team van TeamNL . Voor De Hoefslag houdt zij een dagboek bij met al haar ervaringen in Tokio. Vrijdag reed ze haar individuele test. Hierin werd ze tiende en houdt het avontuur voor haar op.

Advertisement

Hele dure fout

“Phoe en dat was het dan voor ons, de Paralympische spelen Tokio 2020. Wat een ervaring! Super jammer dat we ons op 0,1%, met een hele dure fout niet hebben kunnen plaatsen voor de kür finale. Natuurlijk hadden we op een ander resultaat gehoopt, want wat stond Weby er fijn en super fit aan bij het losrijden. Alles liep zoals we dat wilden. Met een geweldig team om ons heen!”

Gemengde gevoelens

“Natuurlijk kijk ik met gemengde gevoelens terug. Ik kan alles nu nog niets eens goed vertellen. Het ging na weken en dagen wachten en voorbereiden ineens zo snel allemaal vandaag, inmiddels al weer gisteren. Zo snel! Weby ging echt extra expressief de ring binnen. Hij had er zin in! En hij is zo onwijs fit! Ik kan echt alleen maar trots zijn op hoe hij het heeft gedaan. Ik ben ook trots dat ik na een fout op de eerste middendraf toch gefocust door heb kunnen rijden. Sanne zei later dat ik niet de enige was bij wie dat gebeurde daar. Het is misschien het wisselen van het licht precies op X wat even afleidt en voor een mispasje zorgde waardoor hij aangaloppeerde.  Maar wat het ook was, het gebeurde en het gebeurt anders nooit en het overviel me een beetje. Het gebeurt me eigenlijk nooit dat hij aan galoppeert in de middendraf.”

Mooie stukken

“Ik kon Weby na het aangalopperen wel weer goed terug krijgen voor de lijn erna. Toen kwam die eerste keertwending. Ik voelde het meteen, hij teveel bleef staan. Dat was jammer, want eigenlijk loopt hij die altijd gemakkelijk door. De tweede ging wel weer goed. Mijn tweede middendraf aan het eind reed ik expres iets behoudender, want dat ging me niet nog een keer gebeuren. Ik heb de proef natuurlijk inmiddels terug gekeken en er zaten echt super mooie stukken in. Bij het terugkijken en luisteren hoorden ik het Britse commentaar. Dat zei dat ik hoog in de boeken stond, maar dat ik pas 22 ben, ‘haar tijd komt nog wel’. Haha, ze dachten zelfs dat Webron 8 was in plaats van 18. Als dat geen compliment is? Deze afloop is super balen, maar deze ervaring in Tokio pakken ze ons in ieder geval niet meer af. We hebben in hele korte tijd super veel bij geleerd.”

Beste tien van de wereld

“Terugkijkend naar onze voorbereidingen: er was niks wat ik anders had kunnen of willen doen. Alles liep zoals gewild. Ik ben super trots op ons team! En ik ben ontroerd hoe iedereen zo ongelooflijk met ons mee heeft geleefd, zo bijzonder en zo lief! Hartverwarmend. En we zitten wel bij de beste tien van de wereld. Alle lieve mensen die zo ontzettend met ons mee hebben geleefd in dit avontuur maakt alles extra bijzonder. Het was een rollercoaster van emoties.”

Grote droom

“Nu gaan we heel hard aanmoedigen en juichen voor mijn teamgenoten Frank, Sanne en Rixt. Zij rijden voor mij alweer al lang zaterdag en zondag de landenwedstrijd. En ik ga de komende dagen gewoon genieten dat we hier mogen zijn. Het besef dat ik hier mijn grote droom al vanaf mijn achtste, mijn paralympisch debuut, heb kunnen waarmaken, daar ben ik me heel bewust van. Dat besef schoot in mij omhoog in de laatste lijn van mijn proef. En dat met mijn grootste vriend aan mijn zijde. Ik kan niet anders dan trots zijn op Webron. Wat was hij fit onder zulke omstandigheden. Altijd blij en vrolijk en altijd zijn beste beentje voor. Ik ben zo dankbaar en trots dat ik dit met hem allemaal mag meemaken! En deze ervaring pakt niemand ons meer af. In de stal staat Webron en hij is mijn goud!”

De wedstrijden zijn live te volgen via de volgende links: 

Livestream: https://www.paralympic.org/...

Livescoring: https://olympics.com/.../paralympic-schedule-and-results...

Foto: © TeamNL

Bron: De Hoefslag

Maud de Reu, Webron, Danielle van Vilsteren