Glasten Krapels - Windhook
NK Dressuur 2021
© DigiShots
Glasten Krapels - Windhook NK Dressuur 2021 © DigiShots DigiShots

Glasten Krapels is op zoek naar een nieuwe topper: “Dat is nog niet zo makkelijk”

Dressuur

Para-dresuurruiter Glasten Krapels is op zoek naar een nieuw dressuurpaard nu zijn Windhook (v. Waikiki I) een dagje ouder wordt. Windhook gaat niet gelijk met pensioen, maar de Paralympische Spelen van Parijs in 2024 zitten er waarschijnlijk niet meer in.

Advertisement

Nog super fit

“Windhook gaat zeker nog niet helemaal met pensioen”, begint hij te vertellen. “Maar omdat Windhook de respectabele leeftijd van 20 jaar heeft bereikt zet ik hem niet meer in voor alle grote wedstrijden. Mijn droom is om door te gaan naar Parijs 2024 en dat gaat hij met zijn leeftijd niet meer redden. Hij is nog echt wel super fit dus we komen zeker nog een paar keer op nationaal niveau in de ring. Ik ben de familie Thill super dankbaar voor de ondersteuning die ik heb gekregen. Eerst mocht ik Wisconti (v. Wolkenstein II) rijden en daarna natuurlijk Windhook. Nu zijn we op zoek naar een nieuwe topper om deze paarden op te volgen.”

Kwaliteitsvol en fijn te rijden

Waar moest Glasten allemaal op letten bij het zoeken naar een paard? “Het is nog niet zo makkelijk als je een goed paard wil hebben. Natuurlijk zoeken we een kwaliteitsvol paard, en in de para-sport is een hele goede stap vooral heel belangrijk. Daarnaast heb ik een paard nodig dat niet sterk is en heel fijn te rijden, omdat ik natuurlijk een handicap aan mijn armen heb. Het paard moet dus goed in een mooie zelfhouding kunnen lopen. Ook zien we graag een fijne draf, een goede galop en een mooie uitgestrekte draf. Samen met Coby en Marlies van Baalen ben ik al wel op zoek gegaan, maar het is dus echt nog niet zo makkelijk.”

Band opbouwen

Glasten is heel blij dat Coby en Marlies dit traject nogmaals met hem aan willen gaan. “Dit doen ze niet vanuit de DVB Foundation. De DVB Foundation is meer gericht op therapeutisch rijden. Zij sponsoren mij op persoonlijke titel in de stalling en training en dat is super fijn. Het is een fantastische kans om bij Coby en Marlies te trainen en dat vind ik heel bijzonder. Ik mag hier zo veel leren.” Naast de kwaliteiten die Glasten in een paard zoekt, zoekt hij ook weer een maatje. “Ik zie de sport echt als teamwork. Dat doe je allereerst met je paard. Ik hoop met een nieuw paard weer een mooie band op te kunnen bouwen, net zoals ik heb met mijn huidige paarden.”

Nieuw paard is de eerste stap

“Het doel was om met Windhook weer terug te komen in het Olympisch kader. Dat is gelukt. Daar ben ik heel blij mee en dat heb ik te danken aan de familie Thill en Coby en Marlies. Zonder hun was er voor mij geen sport. Iets dat ik geleerd heb in de afgelopen jaren is dat de term ‘teamwork makes dreamwork’ echt klopt. Je hebt een goed team nodig om prestaties neer te zetten. Het langetermijndoel voor de sporter in mij is Parijs, maar we gaan alles natuurlijk in stapjes bekijken. En de eerste stap is dan een nieuw paard met fijne eigenaren. Dan zien we weer verder.”

Heb jij of weet jij een passend paard voor Glasten? Neem dan contact met hem op via info@dressuurstalvanbaalen.nl.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots.nl