Marjan Hooge - Ego Tripper Texel
CDI Exloo 2021
© DigiShots
Marjan Hooge - Ego Tripper Texel CDI Exloo 2021 © DigiShots DigiShots

Subtop | Marjan Hooge: “Het is leuk dat Ego Tripper Texel nog steeds beter wordt”

Dressuur

Marjan Hooge reed haar Ego Tripper Texel (v. Jazz) naar een knappe derde plaats in de Grand Prix U25 op het CDI in Samorin. De combinatie behaalde 67,96%. Ook had ze Idem Dito (v. Wynton) mee, die zo weer wat meer ervaring op kon doen op internationaal niveau. 

Advertisement

Keuzes maken

Hoe heeft Marjan het afgelopen weekend beleefd? “Voor Ego Tripper Texel was het een tijdje geleden dat hij mee was geweest. Ik heb hem te koop staan, dus dat hij goed heeft gelopen is wel mooie publiciteit. Ego hebben we al van veulen af aan. Ik heb mijn eigen stal, en uiteindelijk moet er toch een keer iets verkocht worden. Met hem heb ik nu het hoogst haalbare bereikt. Hij kan heus nog wel hoger scoren, maar ik heb zoveel jong spul staan dat ik niet alles kan aanhouden. Soms moet je keuzes maken en het jonge spul is ook weer een leuke uitdaging.”

Goede ontwikkeling

De amazone is tevreden over de manier waarop haar paard de proeven door ging. “Hij deed heel goed zijn best. Er zaten nog een paar fouten in, maar als hij die niet heeft dan kan hij zo bovenin meelopen. Ego is twaalf nu, maar ik merk dat het nog steeds weer makkelijker gaat in de ring en dat hij meer kracht krijgt. Hij ontwikkelt zich goed en dat is leuk. Wat dat betreft ben ik nog niet uitgestudeerd met hem. Hij staat ook echt niet in de weg, maar als iemand anders graag met hem verder wil dan sta ik daar zeker voor open.”

Wat afgesloten

Naast Ego Tripper Texel was ook Idem Dito mee. Hij kwam uit in de Lichte Tour. “De eerste proef sloot hij zich een beetje af en daar kon ik moeilijk doorheen komen. Het is niet zo dat hij heel heet wordt of zijn eigen ding gaat doen, maar mijn hulpen komen op zo’n moment wat minder goed door. Daardoor is hij in de pirouette een keer in stap gevallen. Die telt dubbel, dus dan gaat het heel hard. Dat is misschien jammer, want thuis kan hij het met twee vingers in zijn neus. Maar hij is nog jong en dit is pas zijn tweede internationale wedstrijd.”

Ervaring opdoen

In de Intermediaire I proef kon ze er wat beter aan rijden. “Toen had ik hem met losrijden al wat scherper dan de dag ervoor. Daardoor liep hij een goede proef. Na de uitgestrekte galop hadden we een wissel die niet goed ging. Daar kregen we een dikke vier voor. Als dat goed was gegaan, had hij misschien wel kunnen winnen. De verschillen waren namelijk heel klein. Ik vond het mooi om te merken dat hij zich zo had herpakt. Het is fijn om hem hier mee naartoe te nemen. Het kan niet altijd goed gaan en hij krijgt hier zoveel ervaring door.”

Weer verbeteren

Wanneer ze weer thuiskomt, traint Marjan rustig verder door. “Idem Dito heeft de laatste tijd veel gelopen, ook op de regiokampioenschappen en nu in de Lichte Tour. Ik houd hem een poosje thuis om hem weer door te trainen. De rest van de paarden neem ik tussendoor ook wat mee. In oktober gaan we naar Exloo toe voor de internationale wedstrijd, maar dat is natuurlijk nog wel ver weg. Wat nu fout ging kunnen we mooi meenemen in de training. Tussendoor proberen we wat uit tijdens de Subtop wedstrijden zodat het internationaal weer beter kan. Zo puzzelen we steeds door.”

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots.nl