Britt Dekker & George - Foto: Romy Rijkenberg
Britt Dekker & George - Foto: Romy Rijkenberg

Britt Dekker: 'Nieuw PR met vijf winstpunten tijdens debuut

Dressuur

Britt Dekker en de Spaanse schimmelhengst George (v. Datil VII) maakten afgelopen weekend hun debuut in het ZZ-L. De proeven van de combinatie werden gewaardeerd met 266 en 236 punten (76%).

Advertisement

Strand

Dekker vertelt enthousiast “Afgelopen najaar reden we het Z2 uit en zaten we helemaal in het wedstrijdritme. Helaas kwam er toen een nieuwe lockdown. Ik merk altijd dat George blij en fris en zijn hoofd blijft van uitjes en omdat we dus niet op wedstrijd konden zijn we veel op het strand geweest. Dat was een prima plek om het zo recht mogelijk A-C binnenkomen te oefenen en recht je wissels te springen.”

Merries

“Eigenlijk merk ik altijd vanaf het losrijden al hoe mijn proeven gaan verlopen. Als hij veel merries ziet en afgeleid is ga ik nooit heel moeilijk doen en denk ik, dan is het maar even zo. Dan probeer ik natuurlijk op mijn best een proefje door te rijden maar ik wil hem altijd in zijn waarde laten. Gisteren stapte ik op en heb hem nog nooit zo gevoeld vanaf het begin. Ik dacht dit kan wel eens heel goed worden!” aldus de amazone.

Negens

De combinatie kreeg negens voor het appuyeren en de middendraf. “Voor het appuyement in draf kregen we een negen en daar ben ik heel trots op, want die vind ik heel moeilijk. We oefenen het vaak en ze worden steeds mooier. Maar dat is het cijfer wat George verdiend heeft en ik kreeg een negen voor rijvaardigheid en harmonie. Daar ben ik ook heel trots op want het is mijn doel om dat de jonge ruiters en onze fans mee te geven. Dat is eigenlijk het belangrijkste van alles, met harmonie je paard rijden.”

Vijf winstpunten

De jury schreef dat de inzet van de oefeningen soms nog vloeiender mag. Dekker reageert lachend “Daar hebben ze helemaal gelijk in, maar Fred Raket besturen is soms nog best lastig. Daar gaan we de komende tijd goed op oefenen! We hebben nu vijf winstpunten gehaald, dat motiveert wel heel erg maar George heeft vanaf april ook gedekt bij Joop van Uytert. We kregen gisterochtend nog een bestelling toen hij al gevlochten was. Hup op de bok en daarna mee op wedstrijd. Hij krijgt nu lekker een weekje vakantie op de wei en ik ga aftellen tot eind juni; dan gaan we weer!” Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan Foto: Romy Rijkenberg