Bart Veeze & Imposantos © DigiShots
Bart Veeze & Imposantos © DigiShots

Bart Veeze: 'Imposantos liep een fijne proef tijdens PSG-debuut

Dressuur
Advertisement
Bart Veeze maakte vandaag zijn Lichte Tour-debuut met de KWPN-hengst Imposantos (v.Wynton) in Ermelo. De Prix St. Georges proef werd beloond met 72,5%.

Drie uur voorbereidingstijd

Veeze vertelt "Het was een beetje last minute voor ons. We zouden vandaag een nationale wedstrijd in Duitsland rijden. Gisteravond hoorde ik dat door de regen de bodem erg slecht was geworden. Ik had besloten om daar niet te starten en stuurde gisteravond nog een e-mail naar de organisatie in Ermelo. Vanmorgen om 08.15 uur kreeg ik bericht dat we om 11.15 uur mochten starten. De ochtend werd een beetje hectisch maar we waren op tijd in Ermelo."

Hoge cijfers

"De Prix St. Georges heb ik de afgelopen week niet echt doorgereden. We zouden in Duitsland een andere proef rijden. Imposantos stond er heel fijn aan en voor de drafonderdelen kregen we hoge punten. De schouderbinnenwaarts en appuyementen werden beloond met negens. De pirouettes waren heel mooi en hij kreeg hele hoge punten voor de stap. Ik maakte nog wel een paar ruiterfouten, we galoppeerden verkeerd aan en een wissel in de serie om de vier was niet goed. De wissel na de uitgestrekte galop reed ik te laat. Ondanks de foutjes reden we nog een super score, hij heeft zoveel kwaliteit dan kun je je iets permitteren," vertelt de ruiter.

Nürnberger Burg-Pokal

Hij vervolgt "De laatste wedstrijd voor hem in Nederland was het NK vorig jaar. Anderhalve week geleden heb ik hem in Duitsland gereden en dit was nu weer zijn tweede wedstrijd. Het was een niveau hoger en we moeten nu toch routine krijgen. Helaas gaat het NK in Nederland niet door voor de Lichte Tour. In Duitsland heb je de competitie Nürnberger Burg-Pokal, daar wil ik de wedstrijden wel van meerijden. Imposantos is bij een hoop Duitse stamboeken goedgekeurd en we gaan nog even kijken hoe en wat. We zullen zeker een aantal keer in Duitsland gaan starten." Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan. Foto: Digishots