Emmelie Scholtens - Indian Rock
CDI Exloo 2021
© DigiShots
Emmelie Scholtens - Indian Rock CDI Exloo 2021 © DigiShots

Emmelie Scholtens: 'Tevreden over internationale debuut met Indian Rock

Dressuur
Advertisement
Emmelie Scholtens bracht de KWPN-hengst Indian Rock (v.Apache) mee naar CDI Exloo. De combinatie maakte vandaag hun internationale debuut in de Lichte Tour. Ze wonnen de rubriek met 73,922%.

Foutje in de stap

Scholtens vertelt "Het ging hartstikke goed. Het drafgedeelte was heel mooi alleen in de stap maakte ik een stom foutje. Ik wilde hem nog iets meer naar voren rijden in de uitgestrekte stap maar hij dribbelde daardoor aan. Dat was jammer want hij kan heel goed stappen maar de uitgestrekte stap werd daardoor helaas een dikke onvoldoende. In één pirouette ging hij iets teveel zitten en we hadden nog wat kleine dingetjes. Ik ben hartstikke tevreden met hem, hij is heel relaxed en doet net alsof hij thuis is."

Eerste keer Intermediaire I

De combinatie had net geluk met het weer en konden droog de proef rijden. "Morgen rijden we de Intermediaire I, die proef heb ik nog nooit gereden met hem. Het gaat heel erg goed en hij is heel erg rustig. We zijn hier om hem meer ervaring op te laten doen. Het uiteindelijke doel is wel echt de Grand Prix. Het is een paard wat mensen graag zien en hij is natuurlijk super knap. Hij heeft alles mee om hoog te kunnen scoren," vertelt de amazone.

Negens

De combinatie kreeg hoge cijfers en negens voor de schouderbinnenwaarts en voor een appuyement. "Ik denk dat hij nog veel hoger kan scoren maar dan moet ik geen foutjes maken," vertelt Scholtens. Scholtens en Indian Rock komen donderdag om 10.19 uur aan de start. Het is live te volgen via Clipmyhorse. Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan Foto: Digishots