Adelinde Cornelissen - Zephyr
CDI3
Adelinde Cornelissen - Zephyr CDI3

Adelinde Cornelissen jureert jonge paarden op EK Friese paarden

Dressuur
Advertisement
Het Kennis en Promotie Platform Fries dressuurpaard (K&PP) heeft een internationaal jurycorps bereid gevonden te komen jureren tijdens de Europese Kampioenschappen voor Friese paarden. Een van de juryleden die de jonge paarden zal beoordelen is Adelinde Cornelissen.

Jonge paarden

Het EK Friese paarden zal van 11 tot en met 13 oktober bij Stoeterij Bommelsteyn in Haskerhorne plaatsvinden. Op vrijdag zal Olympisch amazone Adelinde Cornelissen de jonge paarden, van vier, vijf, zes en zeven jaar, komen beoordelen. Voor deze klassen heeft de organisatie dit jaar ook een kleine finale georganiseerd, vooral om buitenlandse combinaties de gelegenheid te geven een tweede proef te rijden. Deze kleine finale zal zaterdagmiddag plaatsvinden. Momenteel zijn er al aanmeldingen binnen uit Duitsland, Belgií«, Noorwegen, Denemarken, Frankrijk en Italií«.

Internationale juryleden

Vanuit Belgií« komen de juryleden Dominique Remanque en Gaston Croonen. Daarnaast zijn de Nederlandse internationale juryleden Ellen van de Berg en Adriaan Hamoen aanwezig. Zaterdag worden de subtoprubrieken verreden, met een finale op zondag met een kür op muziek. Alle Zware Tour-ruiters rijden een kür, waarbij het publiek op beide dagen kan plaatsnemen op bankjes naast de rijbaan. Bron: Phryso