Afbeelding

Dressuurjeugd driemaal bovenaan in Aken

Dressuur
Advertisement
Bij de Aachen Young Stars waren er donderdagavond en vrijdag klinkende overwinningen voor de Nederlandse dressuurjeugd. Zowel bij de Young Riders als de Junioren en de pony's eindigde een Nederlandse combinatie bovenaan. Kimberley Pap eiste donderdagavond de eerste overwinning op. Bij de Young Riders noteerde ze met Vloet Victory een score van 72,990 procent. Daarmee troefde ze de Duitse Lia Welschof en haar landgenote Linda Erbe af.

Pony's

Vrijdagochtend kwamen de pony's in Aken de baan voor de teamtest. Daar ging de overwinning naar Evi van Rooij en King Stayerhof's Jango met een score van 75,333 procent. Ook zij bleef twee Duitse combinaties voor: Rose Oatley met Daddy Moon en Shona Benner met Der Kleine Synnybow WE.

Junioren

Het derde Nederlandse succes was voor Micky Schelstraete. Zij schreef de juniorenrubriek op haar naam met Grand-Charmeur met een score van 72,576 procent. Ook hier waren de overige podiumplaatsen voor Duitse combinaties.

Prix St. Georges debuut

Op vrijdagavond komen de Young Riders nogmaals in de ring voor de individuele proeven. Ook Pap, die de afgelopen zomer bij de Young Riders debuteerde met tweemaal zilver op het EK, komt dan weer aan de start. De amazone maakte met Vloet Victory onlangs haar debuut in de Prix St. Georges. "Deze winter gaan we wel in de '˜gewone' Lichte Tour verder," zei Pap toen. "Die rubrieken zijn toch wat groter dan de jeugdrubrieken in het indoorseizoen, en ik houd wel van een beetje concurrentie. Misschien gaan we binnenkort ook al een keer Inter I starten, de oefeningen daarvoor gaan thuis allemaal al prima. En na dit indoorseizoen gaat de blik natuurlijk weer volledig op de Young Riders, daar mag ik nog twee jaar in door rijden!' Kijk hier voor alle uitslagen en startlijsten uit Aken. Foto: Digishots