Subtop | Kimberly Pap: “Extra trots op de progressie in de galopreprise!”

Subtop | Kimberly Pap: “Extra trots op de progressie in de galopreprise!”

Kimberly Pap en Vloet Victory - Foto: Wilma Frentz

Kimberly Pap debuteerde tijdens de Subtopwedstrijd in Emmeloord in de Prix St. Georges met Vloet Victory (v. Jazz). Dit debuut leverde de overwinning op met een score van bijna 71%. Pap is trots op de progressie die haar paard heeft gemaakt in het galopwerk: “Voorheen kon hij behoorlijk in paniek raken tijdens de series, door veel geduld te hebben is dat heel veel verbeterd!”

Hoge cijfers voor series

“We hadden geen grote fouten in de proef, dat is altijd fijn,” vertelt de amazone. “Vloet Victory staat eigenlijk wel een beetje bekend om zijn heel goede drafreprise, daarvoor scoren we eigenlijk altijd achten. De galop was eerst nog wel een dingetje, voor de series waren heel lastig. Maar nu kregen we daar ook een acht en zelfs nog een negen voor, dat maakt mij extra trots!”

Paniek

Pap vervolgt: “Vloet Victory is een heel gevoelig paard, waardoor het sowieso heel belangrijk is om altijd rustig te blijven. Maar in de galop is dat van dubbel belang, want voorheen raakte hij compleet in paniek tijdens de series. Door veel aan ontspanning te werken in de galop, maar toch consequent te blijven, is dit heel veel verbeterd. Maar het was zeker een hele uitdaging, het heeft heel wat geduld gekost.”

Voorlopig Lichte Tour

De amazone kende een zeer succesvolle zomer, waar de combinatie bij de Young Riders debuteerde op het EK. Daar werd, naast een zilveren medaille met het team, zelfs individueel zilver behaald in de individuele proef. “Het EK was ontzettend gaaf! Het ging boven verwachting goed, zeker omdat we nog maar kort bij de Young Riders reden. Deze winter gaan we wel in de ‘gewone’ Lichte Tour verder. Die rubrieken zijn toch wat groter dan de jeugdrubrieken in het indoorseizoen, en ik houd wel van een beetje concurrentie. Misschien gaan we binnenkort ook al een keer Inter I starten, de oefeningen daarvoor gaan thuis allemaal al prima. En na dit indoorseizoen gaat de blik natuurlijk weer volledig op de Young Riders, daar mag ik nog twee jaar in door rijden!”

Uitslagen

De tweede plaats in de Prix St. Georges werd een ex aequo tussen de thuis rijdende Stefan Passchier en Marlous Booijink. Passchier reed met Hello Ferrero (v. Florencio) naar 65,59%, en dat zelfde percentage was er dus ook voor Booijink met Barrox (v. Jazz). Stefanie Waaijenberg was tweemaal ‘winning lady’ in de ZZ-Zwaar. Met Giovanni (v. Oscar) reed zij naar 64,36% en 63,93%. Marije van Kersbergen sloot in beide proeven aan op plaats twee met Tarpania’s Hollywood (v. Fürst Romancier) met scores van 62% en 62,5%. Op de derde plaats in de eerste proef stond Iris Verheij met Epril W (v. Wynton), zij behaalden 61,57%. De Inter I werd gewonnen door Linda Kok met Floriano (v. Florist), zij kregen 62,06% van de juryleden. In de gecombineerde Junioren/Young Riders rubriek stond Julia Scholte bovenaan met een score van 63,18%. Zij zadelde hiervoor Whise Guy’s Joeri (v. Gribaldi).

Uitslagen Subtop Emmeloord 12-10-2019

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Tekst: Jolanda de Nekker

Reacties