Dressuur

Foto: Digishots
  • aangepast 29 juni 2021 19:28

Anky van Grunsven: "Belangrijk dat iedereen lekker in zijn vel zit"

Omroep Brabant interviewde bekende Brabantse sporters over hoe hun leven er nu uit ziet, nu de kinderen niet meer naar school gaan en de ouders thuis werken. Hoe gaan de sporters om met al die 'quality time'? Anky van Grunsven deed ook haar verhaal.

Druk lager

De druk op het gezin van Anky van Grunsven ligt wat lager dan normaal. Anky is zoals gewoonlijk druk met haar paarden. "Ik prijs me wel gelukkig dat we buiten kunnen zijn en door kunnen. De kinderen missen hun sociale contacten, maar kunnen wel aan de gang blijven met het rijden."

Minder haastig

Haar kinderen Yannick (15) en Ava Eden (13) volgen digitaal les en gaan daarna aan de gang met hun eigen paarden. Doordat ze eerder klaar zijn met school hebben ze daar langer de tijd voor. "Het is wat minder haastig allemaal. Normaal komen ze laat uit school en moet iemand ze helpen met op- en afzadelen, nu kunnen ze alles zelf doen."

Motivatie

Aan motivatie ontbreekt het soms. "Daar heeft mijn zoon soms last van. Er zijn geen wedstrijden op het moment en daar willen ze echt naartoe trainen." Anky wil niet te extreem in de gaten houden wat ze doen en de kinderen ook de ruimte geven. Ze vindt het belangrijk dat iedereen lekker in zijn vel zit nu ze school, vrienden en de wedstrijden missen. "Het is niet altijd rozengeur en maneschijn", lacht ze. "Af en toe hebben ze toch pubergedrag." Bron: Omroep Brabant

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties