Diana van de Bovenkamp - Evita Ronia
CDI Exloo 2019
© Digishots
Diana van de Bovenkamp - Evita Ronia CDI Exloo 2019 © Digishots

Diana van de Bovenkamp nieuwe amazone bij Dressuurstal van Baalen

Dressuur
Advertisement
Diana van de Bovenkamp (21) gaat aan de slag bij Dressuurstal van Baalen, van Coby en Marlies van Baalen, in Brakel. Ze zal daar paarden trainen en uitbrengen op concours.

Hele eer

"Ik les al vanaf mijn twaalfde bij Coby. Ze kent mij dus goed en ze weet wat ze aan me heeft. Toe ze mij vroeg of ik voor haar een aantal paarden wil trainen en uitbrengen vond ik dat echt een hele eer. Het gaat om hele fijne paarden vanaf vijf jaar tot zo'n tien jaar. Door verkoop zal er wel eens wat wisselen, maar dat is niet erg", vertelt Van de Bovenkamp blij.

Investering

"Thuis heb ik zes paarden in training staan en ik geef heel veel les. Daar moet ik wel wat in gaan schuiven, zodat ik een paar keer in de week halve dagen naar Brakel kan. Ik vind het een fantastisch mooie kans om daar te gaan rijden. Die kans wou ik ook echt niet afslaan. Voor mijn eigen ontwikkeling is het natuurlijk heel goed om op zo'n Olympische stal te rijden. Ik zie het ook echt als een investering in mezelf. Ik heb er super veel zin in."

Welkome aanvulling op het team

Coby van Baalen heeft ook veel zin in de samenwerking. "Het is een mooie amazone, heel ambitieus en serieus en met heel veel ervaring. We zitten ook al jaren op een lijn. Het is op stal heel druk, met veel paarden. Ik rij zelf thuis nog veel, maar ik rijd geen wedstrijden meer. Marlies rijdt nog vier paarden per dag. Nadat ze haar rug gebroken heeft is dat nog goed te doen. We hebben verder een heel fijn team en Diana is een welkome aanvulling op het team", vertelt ze enthousiast.

EK

Diana van de Bovenkamp heeft een succesvolle tijd achter de rug bij de junioren en young riders. In 2016 won ze zilver met het team op het EK junioren met Corvette. Met Evita Ronia won ze ook teamzilver, dit keer bij de young riders in 2018. Nu richt ze zich met Evita Ronia op de U25. Tekst: Denise Dekens Bron: De Hoefslag